To je to što me zanima!

Cijene nekretnina porasle 10,4 posto: Od nas je gora Mađarska

Na godišnjoj razini, cijene su u cijeloj EU pale samo u Italiji, za 0,2 posto. Najmanje poskupljenje bilježi Francuska, niti jedan posto, a slijede je Velika Britanija s nekretninama koje su poskupjele 1,4 posto
Vidi originalni članak

U drugom tromjesečju ove godine stambene su nekretnine u Hrvatskoj poskupjele za 10,4 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine, pokazuju brojevi Eurostata, statističkog ureda EU.

Veće poskupljenje od toga dogodilo se još samo u Mađarskoj (14 posto) i Luksemburgu (11,4 posto). U cijeloj su EU cijene porasle u prosjeku za 4,2 posto na godišnjoj razini, a za 1,6 posto u odnosu na prvo tromjesečje ove godine. S padom kamata na kredite porasla je potražnja za nekretninama, a onda i njihove cijene.

U odnosu na prvo tromjesečje ove godine, najveći je porast cijena stambenih nekretnina u drugom kvartalu zabilježen u Latviji (5,6 posto), Luksemburgu (5,1 posto) i na Cipru (4,2 posto).

Na godišnjoj razini, cijene su u cijeloj EU pale samo u Italiji, za 0,2 posto. Najmanje poskupljenje bilježi Francuska, niti jedan posto, a slijede je Velika Britanija s nekretninama koje su poskupjele 1,4 posto i Rumunjska, u kojoj je poskupljenje manje od dva posto.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • NaIvka1 08.10.2019.

    A krece novi val kako krize tako i vladine mjere 50% placanja rate. Ups i 30%. Usto vlada dok tih par godina pomaze kamata je ista,nakon toga raste. Plus ponovo uvedeno placanje poreza na 1.nekretninu. dakle tko na toj mjeri zapravo zaradjuje jos, drzava i banke. Svi placaju porez, a limitiraju broj takvih kredita

  • 08.10.2019.

    krivulja ima svoj vrh, a onda ide suprotni smjer... samo neka dizu... bude stajalo prazno

  • 08.10.2019.

    Tko zeli neka plati haaaaaaaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare