To je to što me zanima!

'Cijepljenje kao preporuku, a ne obavezu': Na skupu je i Pernar

Kao poseban gost najavljen je Andrew Wakefield, liječnik kojemu je oduzeta licenca za rad zbog dokazano neetičnih postupanja prema djeci i lažiranja rezultata istraživanja
Vidi originalni članak

U Splitu je ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta krenuo prosvjed za procjenu sigurnosti cijepljenja povodom Međunarodnog dana svjesnosti o osobama oštećenima cjepivom kojeg organizira Hrvatska udruga roditelja i aktivista (HURA). 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Kao poseban gost najavljen je Andrew Wakefield, liječnik kojemu je oduzeta licenca za rad zbog dokazano neetičnih postupanja prema djeci i lažiranja rezultata istraživanja, a Hrvatski liječnički zbor je već ranije upozorio da je sve više roditelja koji mu vjeruju i podliježu manipulacijama i tvrdnjama koje iznosi, a koje nisu znanstveno utemeljene. 

- Okupili smo se ovdje da damo do znanja svima koji nas ignoriraju, da nas ima i da nećemo odustati od naših zahtjeva, da nećemo odustati da se cijepljenje počne provoditi po pravilnicima Republike Hrvatske i po uputama proizvođača. Cijepljenjem zdrave djece, bez prava na informirani pristanak, a to podrazumijeva i upoznavanje s rizicima, sastavom cjepiva i nuspojavama i bez prethodnog utvrđivanja osjetljivosti djeteta, brojna se djeca izlažu nuspojavama među kojima su teška i trajna oštećenja, a katkad i smrt - rekla je jedna od organizatorica na skupu. 

Organizatorica je također napomenula kako bi cijepljenje trebala biti preporuka, a ne obaveza. 

Među okupljenima se našao i donedavni član Živog zida, Ivan Pernar. 

Idi na 24sata

Komentari 101

  • mimidu 09.06.2019.

    Naravno da sam za slobodu odluke kod cijepljenja, ali treba uvesti naplatu lijecenja ako dijete oboli od te bolesti za koju postoji cjepivo. Kao npr sada je hripavac opet tu. Dojencad od 2 mjeseca pa nadalje je obolila. Hripavca nije bilo na terenu zadnjih 30 godina.

  • 09.06.2019.

    Jeli Pernar cijepio svoje dijete?

  • Fajlpz 09.06.2019.

    Ako je Perni tamo onda je to sigurno vjerodostojno. Ne treba se cijepiti dovoljno je dat jedan jogurt dnevno dijetetu i to je to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare