To je to što me zanima!

Čistio je porozore i držao se za ogradu da ne padne

Konobar je čistio prozore restorana na drugome katu na splitskim Bačvicama. Nije imao nikakvu zaštitu propisanu zakonom za takve slučajeve
Vidi originalni članak

Konobar restorana prao je prozore s vanjske strane. Nisam mogao vjerovati da se popeo na drugi kat zgrade, a da nije imao nikakvu zaštitu. Restoran je na drugom katu, mogao je past i ozlijediti se. Inače vidim radnike koji su zavezani zaštitnim konopcima, rekao je čitatelj M.V. koji je u subotu oko 9 sati snimio konobara restorana 'Bota Šare' na splitskim Bačvicama.
Voditelj Pero Šare rekao je da je čistačica koja inače obavlja takve poslove bolesna.
- Radnici restorana su složni i uskaču kada i gdje je potrebno, pa je tako konobar pomogao oprati prozore - dodao je voditelj.
- Svi zaposlenici restorana su osigurani od ozljeda. Unatoč tomu ne smatram da je u redu da radnik dok je prao prozore nije imao nikakvu zaštitu - rekao nam je vlasnik restorana Božidar Šare.
- Zakon o zaštiti na radu kaže kako svaki radnik koji obavlja poslove na visini višoj od jednog metra mora biti zaštićen ili sigurnosnim pojasevima ili seklama, ako to prostor dozvoljava. Kazne za nepoštivanje zakona iznose od 10.000 do 40.000 kuna - rekao nam je inspektor zaštite na radu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • LUKACRI 11.01.2010.

    Ne napadajte covjeka , mozda je on Batman ))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare