To je to što me zanima!

Clinton gubi glasove zbog izjave o M. Lutheru Kingu

Clintonica je svojom izjavom ciljala na glavnog protivnika Baraca Obamu, no izjava je shvaćena drukčije, a Obama je to jedva dočekao
Vidi originalni članak

Američki mediji posvetili su u nedjelju veliku pozornost nezadovoljstvu afroameričke zajednice izjavom bivše prve dame Sjedinjenih Država koja se može protumačiti kao umanjivanje značenja uloge Martina Luthera Kinga u borbi za njihova građanska prava 1960-ih.
- Kingov san počeo se ostvarivati kad je predsjednik Lyndon Johnson 1964. odobrio zakon o građanskim pravima. Za to je bio potreban predsjednik - rekla je Hillary Clinton u ponedjeljak.
Time je ciljala na svojeg glavnog suparnika, senatora Baracka Obamu, kojeg optužuje da daje velika obećanja koja nemaju težinu, dok ona iza sebe ima iskustvo. James Clyburn, kongresnik iz Južne Caroline i najviše plasirani afroamerički političar u Kongresu, kritizirao je njezinu izjavu u razgovoru za New York Times i dao naslutiti da bi mogao podržati Baracka Obamu.  Situaciju su dodatno pogoršali napadi Billa Clintona na Obamu početkom tjedna. Bivši američki predsjednik ocijenio je njegovo protivljenje ratu u Iraku "bajkom".
Svjesna da je na skliskom terenu, Clinton je u nedjelju uzvratila napad optuživši svoje protivnike da je nepravedno osuđuju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare