To je to što me zanima!

Čobanković tvrdi da nije fikus, a seljaci ne odustaju

Ratari usporavaju promet između Koprivnice i Osijeka. Prosvjedovat će, kažu, do daljnjega. Ministar kaže da im on nije oduzeo poticaje
Vidi originalni članak

Slavonskim seljacima, koji su u ponedjeljak prije podne blokirali raskrižje putova u selu Ferovac nedaleko Požege, samo nekoliko sati poslije, pridružili su se i seljaci u Podravini u Virovitici. Državnu cestu D2 nisu blokirali, ali su stotinjak svojih  traktora ostavili na jednom traku ceste te prosvjeduju usporavajući promet vozila na vrlo prometnom pravcu Osijek- Koprivnica. 
- Ostajemo i preko noći i koliko god bude trebalo, a od zahtjeva za isplatu poticaja i rješavanje drugih seljačkih problema ne odustajemo - kažu seljaci čiji je broj tijekom večeri narastao na više od 300 prosvjednika. Sve se to odvija pod vodstvom Mate Mlinarića, predsjednika Nezavisnih hrvatskih seljaka, ali i pod paskom jakih policijskih snaga koje do sada nisu imale razlog za intervenciju.

'NISAM ČOVJEK TODORIĆA NI KRUPNOG KAPITALA'
Ministar poljoprivrede Petar Čobanković je izjavio u Dnevniku NoveTV da nije fikus te da može večeras dati ostavku ako bi to nešto promijenilo. Kaže i da on nije ničiji čovjek pa tako ni Ivice Todorića niti krupnog kapitala. Objašnjava da je on ministar i da se trudi pošteno raditi svoj posao. Dodaje i da on nije oduzeo nikakve poticaje. On kao ministar samo provodi proračun koji donosi Sabor, a taj je proračun ove godine manji za 570 milijuna kuna. No naglašava kako u poljoprivredi ima reda i ona ide u dobrom smjeru.

RATARI NA PROSVJEDU TRAŽILI ČOBANKOVIĆEVU OSTAVKU

Idi na 24sata

Komentari 13

  • petra55555 01.03.2010.

    pa naravno da nije fikus, od fikusa veća korist- bar uljepšava prostor. čobankovića bi trebali pregaziti svi traktori

  • user_45244 01.03.2010.

    Neznam kaj se opče seljaci muće tak i tak sve uvozimo..... Moji se isto bave z poljoprivredom i to dosta veliko i morem reči da polako tonemo kak i svi ostali......

  • agr 01.03.2010.

    daj ostavku, makar to ništa promjenilo i marš na mršavljenje

Komentiraj...
Vidi sve komentare