To je to što me zanima!

Dragan Čović: Optužnice su selektivne i politički diktirane

Trebalo je srušiti odnose Hrvata i Srba, Hrvata i Bošnjaka, i time zaustaviti BiH na putu prema Europi. No uvjeren sam da to nikome neće uspjeti, dodao je Čović
Vidi originalni članak

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u radnom je posjetu Hrvatskoj. 

- Naši su časnici bez pravno valjanog povoda u pritvoru. Trebamo nastaviti suradnju i time nastaviti poruku svima koji ovime špekuliraju. Ne treba praviti lažni pritisak na institucije BiH, što neki pokušavaju prikazati - rekao je Čović gostujući u Dnevniku HRT-a.

Za njega su ove optužnice selektivne i politički diktirane.

- One nisu prve, imali smo na stotine ovakvih... i drago mi je da su najzad došle u medije - rekao je.

Smatra da je riječ o političkoj poruci koja je trebala uroditi višestruko negativnim odnosom Hrvatske prema BiH. 

- Trebalo je srušiti odnose Hrvata i Srba, Hrvata i Bošnjaka, i time zaustaviti BiH na putu prema Europi. No uvjeren sam da to nikome neće uspjeti dodao je.

- Hrvati su predvodici puta BiH u EU. Pitanje je želimo li svi mi u BiH zaista europski put - to će moje kolege imati prilike pokazati u predstojećim mjesecima. Otkad smo predali zahtjev imali smo dosta prepreka kaže.

Orašje i Bosanska Posavina nisu zanemareni, stalno sam u komunikaciji s našim ljudima i učinili smo puno toga da to područje očuvamo. Želimo europsku BiH, ali i jednakopravni status hrvatskog naroda. Ovaj slučaj u Orašju pokazuje koliko je hravtski narod neravnopravan, istaknuo je Čović.

Onaj tko razmišlja o BiH bez Hrvata, želi uništiti BiH. Rekao je i da se u BiH isprepleću interesi velikih sila - nema danas te institucije koja nema svoj utjecaj u BiH. Današnja pozicija Hrvata u BiH je katastrofalna, zaključio je Čović.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • bajica1009 09.11.2016.

    nema brige na njima nema tebe ti si sa salamanderom prikupljao priloge i djelio pola-pola

  • liliana 08.11.2016.

    A čemu smijanje,političari mi idu na neku stvar,samo se bogate i smješkaju,a nama nije do smijanja Čoviću.

  • Herzog(315178) 08.11.2016.

    Dragan Čović je najveći lopov i kriminalac u BiH sa svojim zaštitnicima u policiji koji su odreda teški kriminalci . Provjerite imovinsku karticu ovog kriminalca !

Komentiraj...
Vidi sve komentare