To je to što me zanima!

Čović: Svatko mora odgovarati za zločin ako ga je napravio

Član Predsjedništva BiH rekao je kako s hrvatskim premijerom Plenkovićem nije razgovarao o Orašju, ali da su razgovarali oko ratnih zločina i o analizi tog vremena 1991., 1995. godine
Vidi originalni članak

Svatko mora odgovarati za zločin ako ga je napravio, a njih je bilo na svakom dijelu BiH, rekao je u nedjelju za Dnevnik.hr  Dragan Čović, član Predsjedništva BiH. na pitanje da li je znao da se spremaju uhićenja Hrvata u Orašju, Čović je rekao:
- Svi smo znali već jedno pet ili šest godina da je nas stotine ili tisuće koji smo imali neku ulogu u Domovinskom ratu u obradama na različitim razinama vlasti u BiH, pa tako i ljudi iz Orašja.

Na pitanje da li je na to upozorio hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, Čović je rekao:
- Na taj način ne, ali smo razgovarali prije toga već i u Sarajevu, kad smo razgovarali s gospodinom Izetbegovićem oko iste teme, oko ratnih zločina, opterećenja koje nam rade ratni zločini, analiziranje uopće tog vremena 1991., 1995. godine i da moramo nešto zajedno uraditi kako bi se rasteretili tog dijela. 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • UsraSamSe1 07.11.2016.

    Zanimljivo kako se veliki branitelji s portala ništa ne brinu da će biti uhičeni,pitam se zašto!?

  • jožek2 07.11.2016.

    Gospodo domoljubni Hrvati u Hrvatskoj i u Bosanskoj dijaspori , jeli vam sad jasno kad vam je Čović rekao da su svi pravili zloćine u BIH i da svi moraju odgovarati i nemojte laprdati gluposti kako ste vi jedini bili pošteni i žrtve u ratu koji su smislili tri najveće vođe tih državica da bi se obogatili pljačkom dok narod ratuje i gine.

  • Kor - Jan - Dar 07.11.2016.

    Svatko mora odgovarati za zločin ako ga je napravio,"........moja bi malenkost dodala, u svim djelovima BiH i njoj susjednih država. Dakle; svatko mora odgovarati za zločin ako ga je napravio,,,,, osim RATNIH PROFITERA kojih ima u svim narodima BiH, te u Hrvatskoj i Srbiji. Ups!! Oni su domoljubi, rodoljubi, super-Srbi, super-Hrvati, super-Bošnjaci (Muslimani). K tomu još i ugledni biznismeni i članovi društva svih spomenutih država. Zapravo griješim!! Nemaju oni kaj odgovarati. Oni nisu napravili zločin. Oni ne samo da se NISU mrzili ni 90th, a kamoli danas,,,, oni su onda kao i sada radili, poslovno surađivali, zajedno jeli, pili i orgijali - doduše podalje od znatiželjnih očiju zlobne, pakosne i uspaljene javnosti svojih država, ali jesu.. I kao takvi zapravo bi svojim sunarodnjacima, koji sebe licemjerno zovu poštenim ljudima,,,,,, poštenim vjernicima,,,,,,, poštenim - Srbima, Hrvatima i Bošnjacima, trebali biti životni, radni i poslovni uzor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare