To je to što me zanima!

Čovjek tuljan 23. put se okupao u zaleđenoj Dravi

Prije nego se bacio u rijeku, prijatelji D. Rudeža (65) s njene su površine uklonili led. Nije odustao ni kad je temperatura zraka bila -25 stupnjeva
Vidi originalni članak

Dušan Rudež (65), poznatiji kao "Čovjek tuljan", i ovu Staru godinu je svojim sugrađanima točno u podne priuštio predstavu - kupanje u zaleđenoj Dravi. Temperatura zraka je bila pet stupnjeva u minusu, rijeka je bila tri stupnja u plusu. S njene su površine Rudežovi prijatelji iz udruge Ambrozija uoči njegova kupanja morali ukloniti led.
Dušanu Rudežu je ova Stara godina već 23. po redu koju obilježava kupanjem u Dravi. Premda se tristotinjak ljudi smrzavalo promatrajući ga u Dravi, Rudež priča da se kupao i u gorim uvjetima.
- Jednom je temperatura zraka bila nevjerojatnih -25 stupnjeva, i nisam odustao. A kad me pitate dokad ću ovako, odgovoriti vam može samo dragi Bog - kaže Rudež.
Njegov skok u Dravu pratio je i pjevački zbor "Zrinski" pjesmom "Moj Osijek pun je sunca". Prve taktove pjesme gradonačelnik Gordan Matković prokomentirao je riječima: "Je li ovo počela komemoracija?!" Naime, Matković, poput brojnih Osječana, pa i samoga Dušana Rudeža, svake godine se šali na račun "Tuljanova" kupanja i mogućeg - neizranjanja iz Drave!

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bumbix 31.12.2008.

    Rudežu, nemoj više ako Boga znaš.Ako se nisi već dokazo onda ni nećeš.Aj više pamet u glavu, molim te!!!!!!!!

  • Hacker-ri 31.12.2008.

    Pa temp vode je toplija od zraka... Srce ga moze jedino pri izlasku

  • banako 31.12.2008.

    svaka čast čovjeku,ali ja na nijednoj slici ne vidim taj led koji su razbili???

Komentiraj...
Vidi sve komentare