To je to što me zanima!

Crkva će zbog krize dijeliti novac najsiromašnijima

Biskupi će osnovati fon solidarnosti. Iz njega će pomagati najsiromašnijima. U Splitu već uređuju SOS prodavaonicu za djecu s jeftinom odjećom
Vidi originalni članak

Na Kaptolu bi se u četvrtak trebao sastati krizni stožer. Napravit će plan crkvenih antirecesijskih mjera, piše Večernji list. Predat će ih hrvatskim biskupima koji će pokrenuti crkvenu akciju borbe protiv krize. Crkva će osnovati fond solidarnosti. Iz njega će dijeliti pomoć materijalno ugroženim obiteljima. Žele otvoriti lanac SOS prodavaonica. Obustavit će većinu investicija, a sav novac usmjeravat će prema Caritasu.
- U Splitu uređujemo Caritasov prostor za prvu SOS prodavaonicu za djecu. Majice i hlače koštat će samo 10 kuna. Povoljnije će otkupljivat stvari od proizvođača - rekao je don Ivan Ćubelić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije. Na prvome mjestu su ugrožene obitelji s više djece. Nositelj crkvenog antirecesijskog plana je Caritas.
- Ne možemo ostati nijemi na ovu krizu. Sve ćemo poduzeti da pomognemo ljudima - tvrdi vlč. Ivan Milovčić, ravnatelj Hrvatskog Caritasa. Iz Caritasa Varaždinske županije kažu da imaju 250 ljudi u pučkoj kuhinji. Od početka godine imaju 20 korisnika više.
- Posljednja tri mjeseca pod velikim smo pritiskom građana. Obraćaju nam se oni koji nemaju za režije, koji su ostali bez posla i ne mogu otplaćivati kredite. Trebaju pomoć - rekla je sestra Jelena Lončar iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • miroljubiv 02.04.2009.

    Podjela je taj sotonski dio koji razdvaja sve,pa i ljude.da nema bogatih,ne bi bilo ni siromašnih.u Isusovo doba živjeli su u zajednicama i svi su služili svima i nije bilo hijerarhije,jer znali su da služe Kristu u svakome.danas je suprotno,crkva želi da se njoj služi i od nje sve počinje.pomažimo osobno mimo države i mimo crkve i nek za to zna samo dobri Bog i brat/sestra koji treba našu pomoć.ostali za našu pomoć ne moraju znati.tako se zarađuje božja plaća,a ne putem medija.

  • robert81 02.04.2009.

    Ako se ne varam, crkva to treba raditi i bez obzira na recesiju. Kako velikodušno...

  • milangirl86 02.04.2009.

    Mrzim tog tipa!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare