To je to što me zanima!

Crkva izdaje dječji strip: Kako izbjeći zlostavljanje

Katolička Crkva u SAD-u izdala je stripove za djecu u kojima ih upozoravaju i savjetuju kako izbjeći seksualno zlostavljanje odraslih
Vidi originalni članak

Problem je što slike i pripadajući tekst mogu izazvati krivo tumačenje. Naime, na jednoj slici anđeo govori djetetu kako djeca i odrasli ne smiju ostati sami u sobi. Ako i ostanu zajedno, netko od drugih odraslih osoba mora znati za to ili bi u krajnjem slučaju bar vrata prostorije trebala ostati otvorena.
- Zapamti, uvijek je sigurnije ostati s grupom ljudi koje poznaješ i potrudi se da još netko od odraslih zna za to - stoji u knjizi.
Te knjige namijenjene su djeci u osnovnoj školi, a isprepliću se priče dječaka i djevojčice koji su bili žrtve zlostavljanja.
Nadalje se djecu savjetuje kako moraju povjeriti nekoj odrasloj osobi ako su bili žrtve zlostavljanja. Stručnjaci s druge strane smatraju kako bi djeca krivo mogla shvatiti poruku.
- Rečenica da dijete ne smije ostati samo s odraslom osobom u sobi može odaslati krivu poruku - tvrdi pedijatrica Eli Newberger te dodaje da bi to itekako moglo stvoriti konfuziju u dječjoj glavi po pitanju odnosa s drugim ljudima.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • entoni 07.12.2007.

    Kako izbjeći plačanje poreza i odšteta zlostavljanima od Klera je isto u stripu ili knjižica ?

  • Hacker-ri 07.12.2007.

    slazem se u potpunosti!! Trebali su oni dat malo DVDa i stripica popovim da isprazne svoje strasti na tv a ne nasim mladima !

  • čuja 06.12.2007.

    Bilo bi bolje da crkva daje knjižice svojim \"dušebrižnicama\"o tome kako ne smiju postupati sa djecom a i sa odraslima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare