To je to što me zanima!

Crkva iznajmljuje zemljište za izgradnju trgovačkog centra?

Zemljište se inače prostire na 25.000 četvornih metara, a ondje je prije bila vojarna Kralj Tomislav. Crkva ga je preuzela kako bi na njemu izgradila sveučilište
Vidi originalni članak

Zagrebačka nadbiskupija je dala u najam na 99 godina 6500 četvornih metara zemljišta kraj Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Ilici. Ondje privatni investitori planiraju podići poslovni kompleks od oko 30.000 četvornih metara, javlja Jutarnji list. O visini najma i o cijeni projekta investitori još ne žele govoriti.

Projekt inače predvodi tvrtka Ilica Centar d.o.o., u kojoj je jedan od direktora Rikard Fuchs, sin bivšeg ministra Radovana Fuchsa. 

Zemljište se inače prostire na 25.000 četvornih metara, a ondje je prije bila vojarna Kralj Tomislav. Spomenuto zemljište je Crkva preuzela 2006. godine kako bi na njemu izgradila sveučilište. Za izgradnju sveučilišta je Crkva digla kredit od 10.000 eura, a ističu kako su dio zemljišta odlučili iznajmiti kako bi olakšali isplatu kredita. 

>>> Više pročitajte u Jutarnjem listu

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Hrvoje Horvat 20.03.2012.

    kad se izgradi trgovački centar mogla bi crkva zaposliti svoje radnike (pedofile)

  • Car Mrgud 20.03.2012.

    Na tom je zemljištu nekoliko zgrada koje budu u slučaju devastacije morali rušiti,a zrele su za proglasiti ih spomenikom kulture.Tri najgore zločinačke organizacije (a to su,redom:katolička "crkva",ured gradonačelnika i vlada erha) ni malo ne mare za to nego ruše,gaze i melju sve pred sobom,dokle god im mi,stado izj..anih ovaca to dopuštamo.Od sad novih 20 godina ne idem na mise,vi alavi nevjernici...

  • purgi1 20.03.2012.

    ali taj trgovački centar sigurno neće raditi nedjeljom....moš si mislit !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare