To je to što me zanima!

Crkva roditeljima: Pobunite se protiv Zdravstvenog odgoja!

HBK: Neka roditelji sukladno vjerskom i kršćanskom opredjeljenju kritički vrednuju one dijelove sadržaja koji ugrožavaju integritet djeteta i njegov kršćanski identitet
Vidi originalni članak

Ako neki nastavni sadržaj, prema mišljenju roditelja, ugrožava kršćanski identitet njihova djeteta, Crkva ih poziva da se protiv toga sadržaja pobune. Proizlazi to iz poruke Hrvatske biskupske konferencije upućene roditeljima, koje pozivaju da se uključe u javnu raspravu o sadržajima Kurikuluma zdravstvenog odgoja, a posebno spolnog. 

- Osobito pozivamo članove i predstavnike vijeća roditelja u školama da iskoriste svoje pravo te sukladno vjerskom i kršćanskom opredjeljenju kritički vrednuju one dijelove sadržaja koji ugrožavaju integritet djeteta i njegov kršćanski identitet - piše u poruci hrvatskih biskupa. 

Hrvatska biskupska konferencija u petak je imala izvanredno plenarno zasjedanje. 

Biskupi su, između ostalog, usvojili Smjernice za postupanje u slučajevima spolnog zlostavljanja maloljetnika te su roditelje pozvali da se uključe u javnu raspravu o predloženim sadržajima Kurikuluma zdravstvenog odgoja. 

HBK: Spolnost se prikazuje kao seksualni užitak

Iako je Ustavni sud onemogućio uvođenje novog predmeta u škole, problem su bili proceduralni propusti, a ne  sadržaj kurikuluma. 

- Nažalost, moramo konstatirati da su prijedlozi za pristup odgoju i razvoju spolnosti djeteta ideološki obojeni te da spolnost žele prikazati kao tjelesni užitak i zadovoljstvo čovjeka, bez ikakvoga odnosa prema općim etičkim ili moralnim načelima - ističu u HBK.

Odgovor Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 441

  • strapacoza 09.06.2013.

    ovdje se radi i o vječnoj težnji određene grupe, vjerske zajednice i ostalih da bog bude upravo sa njima, zna se da je isus osnovao kršćanstvo, nastale su podjele na pravoslavne grkokatoličke i ostale struje, katolička se crkva opet poziva na autoritet ''petra'' u vatikanu, a isus ne radi nikakve podjele među kršćanima. e kad su se crkve podijelile već na razne ''struje'', onda idu dalje na način da koriste narod protiv naroda, pa kad na vlasti imamo takve koji imaju roditelje srbe i hrvate (mama, tata), onda opet čine to da i takve maknu, pa su navalili na jovanovića,. nikad oni zadovoljni neće biti . uvijek će oni biti pravi pravitelji svih nereda

  • strapacoza 09.06.2013.

    crkva radi sve samo da ju ne stigne tako skoro proročanstvo iz fatime po kojoj će velika kazna stići svećenike, sve su moguće poruke i proroštva pročitali tako da poduzimaju sva samo da to ne zadesi njih .to što crkva radi već 20 godina, to su moderni križarski ratovi

  • mik 09.06.2013.

    Crkva se treba vratiti skromnosti i općem nauku djece o vjeri i religiji.Ako se već hoće baviti politikom, neka idu u Vatikan, tamo imaju mjesto ako imaju nešto za reći ! I neka tamo i ostanu i bave se politikom ! Zamislite sliku koju sam vidio da župnik tjera jednu prosjakinju od crkve ! Konkurencija ??? Zar ne bi i oni trebali živjeti od milodara i biti suosjećajni svim potrebitima u ovoj napaćenoj državi ?? A ,ne, dajte samo njima, nezasitima, samo da oni imaju . Fućka se njima za sirotinju !

Komentiraj...
Vidi sve komentare