To je to što me zanima!

Crkva školama savjetuje kako upisati vjeronauk u e-dnevnik

Preporuka je napisana nedugo nakon što je 27. rujna ravnateljima s područja Splitsko-makarske nadbiskupije poslan sličan dopis, no s ponešto drugačijom porukom...
Vidi originalni članak

Požeška biskupija poslala je nedavno dopis svim ravnateljima osnovnih i srednjih škola na području svoje biskupije, u kojem je preporučila da se vjeronauk u sustavu e-dnevnika i e-matice kategorizira kao obavezan predmet, ako postoji neka dvojba po tom pitanju.

Preporuka je napisana nedugo nakon što je 27. rujna ravnateljima s područja Splitsko-makarske nadbiskupije poslan sličan dopis, no s porukom da se vjeronauk, kada je jednom izabran, ne smije više stavljati na izbor.

"Budući da je to pitanje koje uključuje unutarnje vodstvo pojedine škole, slobodan sam ovim putem, ako postoje dvojbe po tom pitanju, priopćiti preporuku Nacionalnog katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu: kod ponuđenih izbornika u spomenutim elektroničkim sustavima potrebno je između ponuđenoga Vjeronauk i Katolički vjeronauk izabrati Katolički vjeronauk te potom u daljnjem izborniku između izborni i obvezni predmet izabrati obvezni jer se to odnosi na status vjeronauka unutar školskog sustava, a ne s obzirom na roditelje i njihovu djecu koja ga izabiru kod upisa u školu“, stoji u dopisu Biskupije. 

Idi na 24sata

Komentari 178

  • Aron3 10.06.2020.

    U sve se miješaju, kao zvijezdin margarin. Neka radije pojasne što smo kao država i društvo dobili proteklih 30 godina od vjeronauka...

  • x00x 10.10.2018.

    crkva je sama sebi svrha

  • John Doe Jr. 10.10.2018.

    bog traži prijatelje i zahtijeva ljubav, popovi traže robove i zahtijevaju pokornost

Komentiraj...
Vidi sve komentare