To je to što me zanima!

Crna Gora jamči za ratnog zločinca osuđenog u RH

Na zahtjev Brčićevih odvjetnika, Ministarstvo obrane je sudu u Rimu ustupilo dokumentaciju koja dovodi u pitanje presudu hrvatskog suda
Vidi originalni članak

Crnogorska vlada dala je jamstva za visokog vojnog dužnosnika Iliju Brčića kako bi se mogao braniti sa slobode tijekom sudskom postupka u Rimu gdje je uhićen na temelju Interpolove tjeralice na zahtjev Hrvatske gdje je u odsutnosti osuđen na 15 godina zatvora za ratne zločine 1991. i 1992. godine. Iz crnogorske vlade u nedjelju je priopćeno da je ministar obrane Boro Vučinić ovlašten da u suradnji s još nekoliko ministarstava poduzme potrebne mjere radi osiguravanja odgovarajuće obrane i zaštite Brčićevih prava. Na zahtjev Brčićevih odvjetnika, Ministarstvo obrane je sudu u Rimu ustupilo dokumentaciju koja navodno dovodi u pitanje presudu hrvatskog suda.
- Dokumentacijom se potvrđuje činjenica da je brod VPBR34 kojim je zapovijedao Brčić u vrijeme koje se navodi u optužnici hrvatskog suda (kao vrijeme počinjenog zločina) bio na remontu u zavodu "Sava Kovačević" u Tivtu", kaže se u priopćenju crnogorskog Ministarstva obrane. Kako je Brčić na visokoj dužnosti načelnika Odjeljenja za razvoj u Glavnom stožeru Vojske Crne Gore, crnogorski dužnosnici najavljuju mogućnost da će tražiti da on iz Italije bude izručen Crnoj Gori a ne Hrvatskoj, radi obnove sudskog postupka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare