To je to što me zanima!

'Crna srijeda' na burzi: HT dan završio na 331 kuni

Čini se da hrvatsko tržište kapitala prati svjetske trendove iako su mnogi stručnjaci smatrali da recesija i kriza u SAD-u neće utjecati na nas
Vidi originalni članak

Crobex je u srijedu pao ispod razine od 5000 bodova (4883), prvi put od 18. prosinca. U pozitivnom teritoriju bilo je samo 12 dionica. Najlošije su stajale dionice iz financijskog i brodarskog sektora.
- Sve dionice koje čine indeks Crobex bile su u gubitku. Mogući razlozi pada su visoka inflacija u prosincu te najava inflacije od oko 6 posto u siječnju. I stanje na europskim burzama je također loše - objašnjavaju na Zagrebačkoj burzi.
T-HT je u jednom trenutku pao na 326 kuna, što je najniža cjena od kada su uvrštene na burzu. Dionice Atlantic grupe od 930 kuna u utorak, u srijedu su se strmoglavile na 881 kunu. Dionica T-HT je dan završila na cijeni od 331 kunu.
Čini se da hrvatsko tržište kapitala prati svjetske trendove iako su mnogi stručnjaci smatrali da recesija u SAD-u neće utjecati na nas. Sva tri najvažnija indeksa na Wall Streetu strmoglavila su se u utorak za više od dva posto, a američku burzu uzdrmao je podatak da je opao promet u  maloprodaji. Krizi pridonosi i nestabilna cijena nafte.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Mirkeec 16.01.2008.

    http://www.kapital-plus.net/?Dionice/HT-R-A Mogli bi se tu i tamo malo informirati prije pisanja :-)

  • Mirkeec 16.01.2008.

    Ispravak netočnog navoda ....najniža cijena HT-a je bila 320,01 kn

  • bulione 16.01.2008.

    ajde budalo, sidi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare