To je to što me zanima!

'Crni Hitler': Ultradesni pastor u pohodu je na vlast u Finskoj

Finski pastor Joao Bruno Putulukeso, kojeg ponajprije zbog brčića nazivaju i "crnim Hitlerom", jedan je od najkontroverznijih kandidata za nadolazeće lokalne izbore...
Vidi originalni članak

Finski pastor Joao Bruno Putulukeso, kojeg ponajprije zbog brčića nazivaju i "crnim Hitlerom", jedan je od najkontroverznijih kandidata za nadolazeće lokalne izbore u toj zemlji. Član je ultranacionalističke stranke Finns doselio se iz Angola, a natječe se za gradonačelnika u gradu Vaasi.

Slogan mu je "Ljubav je oružje pobjede", a poznat je po tvrdom stavu prema migrantima, piše EFE.

- Želimo da migranti shvate kako stranka Finns nije njihov neprijatelj. Oni moraju poštivati naše zakone i pravila i tek tada se mogu integrirati u društvo, navodi Putulukeso.

Iako izjava zvuči smireno, stavovi stranke Finns često su meta rasprava u društvu. Njihovi članovi poznati su po ultranacionalizmu, euroskepticizmu i tvrdom stavu prema homoseksualcima, migrantima i ostalim manjinama.

Putulukeso u svom programu ističe da će se boriti za bolji standard stranih studenata, ali prioriteti su mu zaštita obitelji i okoliša.

- Obitelj mora biti zaštićena, a brak je stvar između muškarca i žene - poručuje on. 

Stranka Finns na posljednjim parlamentarnim izborima završila je na drugom mjestu, ali popularnost im se srozala nakon što je lider Timo Soini najavio da će u lipnju odstupiti s funkcije. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • cimerrr 16.03.2017.

    Čovjek se integrirao u finsko društvo. Nije on protiv emigranata,već protiv masovnog useljavanja emigranata.

  • Gvendalina Ruža 09.03.2017.

    Pravi nordijac..........

  • Dalibor0704 09.03.2017.

    Rođeni Finac, odmah se vidi. Zakoni u Finskoj nisu "njegovi", nego su mu po tim zakonima omogućili život. Bolje da se vrati u rodnu zemlju i tamo popuje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare