To je to što me zanima!

Crnogorska policija s prosvjeda odvukla trudnicu: 'Pustite me'

Prije gotovo mjesec dana u dvorištu gimnazije posječeno je više od 90 čempresa nakon čega je uslijedila reakcija nezadovoljnih stanovnika koji traže obustavu gradnje
Vidi originalni članak

Crnogorska policija jutros je privela trudnicu na prosvjedu protiv gradnje vrtića u dvorištu gimnazije u Baru. Žena je sjedila na pločniku i vikala da je trudna i da ju ostave na miru no policija se na to oglušila. Privedeno je ukupno pet ljudi. 

Na Facebook grupi "Zaustavimo gradnju vrtića u dvorištu Gimnazije/Ekonomske" objavljeno je da je žena ubrzo nakon privođenja izgubila bebu, ali ta informacija nije službeno potvrđena.

Iz policije su poručili da su trudnicu pregledali liječnici te da nije ozlijeđena:

- Službenici Centralne sigurnosti Bar jutros su prilikom pružanja asistencije 'LD Gradnja d.o.o. Nikšić', priveli pet ljudi, među kojima je bila i žena. Svi privedeni pružali su aktivan fizički otpor i sprječavali ulazak radnih strojeva na gradilište. Na inzistiranje policajaca, ženu su pregledali liječnici jer je rekla da je trudna. Tom prilikom nisu uočili ozljede, navodi se u priopćenju Uprave policije. 

Iz policije su dodali da će poduzeti sve mjere za utvrđivanje eventualne odgovornosti policajaca.

Grupa Barana je i u četvrtak navečer pokušala spriječiti ulazak mehanizacije u dvorište, pa je policija intervenirala i privela nekoliko aktivista koji su ubrzo pušteni.

Cijela priča oko prosvjeda zahuktala se prije oko mjesec dana kada je u dvorištu gimnazije posječeno više od 90 čempresa. Tada je uslijedila reakcija nezadovoljnih stanovnika, piše Mondo.rs. Oni koji se protive izgradnji vrtića u centru grada svaki tjedan organiziraju prosvjednu šetnju.

Građani Bara koji podržavaju građansku inicijativu poručuju da su njihovi ciljevi isti: hitan prekid svih radova u dvorištu gimnazije, obnova i pošumljavanje dvorišta i utvrđivanje odgovornosti za "ekološki zločin". 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Plehan 15.02.2019.

    Pružala je aktivan otpor na upozorenje se nije udaljila,a potom uredno vrijeđa policiju.Šta ima jedna trudnica raditi na prosvjedu?Policija je ispravno postupila.

  • Demetra 15.02.2019.

    Ako trudna može prosvjedovati, onda ju trudnu mogu i privesti. I jel to ona policaijku kučke dijelila? Onako lijepo upakirana od glave do pete u hiždab?

  • ramokatolik 15.02.2019.

    Ona trudna ide u prosvjede ali njoj nije bitno za što se prosvjeduje nego da vidi hoće li prepoznat onoga ko ju je doveo u blazeno stanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare