To je to što me zanima!

Crnogorski boksač osvojio medalju, na dočeku u Podgorici ogrnuo se srpskom zastavom

Crnogorski reprezentativac u boksu Petar Liješević osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu za mlade na svom Instagram profilu drži između ostalih i slike Draže Mihajlovića i Ratka Mladića
Vidi originalni članak

Crnogorski reprezentativac u boksu Petar Liješević doputovao je u Podgoricu sa upravo završenog Svjetskog prvenstva za mlade gdje je osvojio srebrnu medalju, a na dočeku u zračnoj luci pozirao je ogrnut srpskom zastavom, prenosi Portal Analitika.

U zračnoj luci u Podgorici sve je bilo spremno za slavlje, ali slavlje koje nije imalo veze sa Crnom Gorom. Mladi boksač nastupao je kao reprezentativac Crne Gore, a već na početku natjecanja je na maski za lice imao srpsku zastavu.

- Brojni stranci koji su se u tom trenu našli na aerodromu u Golubovcima morali su posjetiti šalter, zbunjeni da nisu greškom sletjeli u Beograd. Jer, svega je bilo bez crnogorskih obilježja... Ali, u našoj lijepoj Crnoj Gori sve je moguće, pa i ovo - rekao je jedan od prolaznika za Analitiku.

Kako pišu Vijesti, uz razne srbijanske zastave klicalo se Kosovu, Srbiji, boksaču, ali crnogorskih zastava nije bilo. Navode i da su okupljeni vrijeđali novinara RTCG, a naravno, kršile su se i epidemiološke mjere.

Brojne su reakcije u Crnoj gori na ovaj potez mladog sportaša, a na svom Twitter profilu oglasio se i političar Slaven Radunović iz stranke Demokratski front koji poručuje kako se Liješević borio za Crnu Goru.

- Veliki uspjesi i pronošenje imena Crne Gore po svijetu se mogu ostvarivati i ako niste spremni da se odreknete svega najboljeg i najčasnijeg iz svoje povijesti i tradicije - napisao je Radunović.

Petar Liješević na svom Instagram profilu, inače, drži slike Ratka Mladića i Draže Mihajlovića.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Bojan9000 27.04.2021.

    ta zastava koliko je srpska toliko i crnogorska. poz iz Crne Gore ne sjekirajte se za nas mi znamo ko smo i sto smo. pravi Crnogorci nijesu prodane duse. Sablja Nemanjica se cuva u Crnoj Gori. Kod nas se ime Obilica po najvise klice i ne klice se u prazno.

  • 26.04.2021.

    Charlton Athletic Pavelić je advokat bio nikakav doktor. A i franjo je vojnik bio ti djeliš doktorske titule i šakom i kapom.

  • 26.04.2021.

    I što bi za to prosječnog Hrvata trebao boliti tuki?

Komentiraj...
Vidi sve komentare