To je to što me zanima!

Crnogorski seizmolozi: Nakon potresa je uslijedilo još 30-ak slabijih, moguće su manje štete

Milena Tomanović iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju izjavila je kako nema izvještaja sa terena je li bilo veće materijalne štete.
Vidi originalni članak

Crnogorski seizmolozi rekli su na izvanrednoj konferenciji u četvrtak ujutro kako je nakon najsnažnijeg udara od 5,4 Richtera uslijedilo još 30 naknadnih podrhtavanja s magnitudom od 1 do 3,5 Richtera. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Milena Tomanović iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju izjavila je kako nema izvještaja sa terena je li bilo veće materijalne štete. Istaknula je kako su vjerojatno moguće manje štete, poput napuknuća na fasadama, ali ne i značajnije nakon ovog udara, pišu Vijesti.me.

UDARIO NA USKRS Najrazorniiji potres u Crnoj Gori bio je '79. Poginulo je 136 ljudi

Kako su istaknuli, epicentar potresa od 5,4 Richtera bio je pet kilometara od mjesta Čarađe u općini Nikšić, a žarište na dubini od 14 kilometara i to na pograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine. navode da se radi o seizmološkoj zoni Bileća te da je očekivano da se ovakav potres osjetio na širem području.

- Ne možemo predvidjeti može li se ponoviti potres iste jačine ili jači, ali sada smo imali 30-ak potresa od 3,5 do 1 Richtera - istaknuli su.

PREKO TISUĆU REAKCIJA Crnogorci nakon potresa: 'Cijela Juga se probudila prije nas. Mi javimo sutra jesmo li na broju'

Komentirali su i objave drugih seizmoloških službi te istaknuli da su imali pripravnog seizmologa i da je njihov izvještaj o potresu bio objavljen za 20-ak minuta. 

Nastavit će pratiti trend nakon potresa te ističu da je uvijek potrebno biti na oprezu kad se živi na seizmički aktivnom području.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tico123 14.03.2024.

    samo nek vas trese i vaši su tresli dubrovnik i okolicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare