To je to što me zanima!

Nova bolovanja u CA, ministar je već najavio zamjenu osoblja

CA poslala je HZZO-u zahtjev za kontrolom bolovanja svojih radnika. Ne isključuju se mogućnost da se radi o "bijelom štrajku". Trenutačno je 54 "bolesnih" djelatnika
Vidi originalni članak

Bez obzira na izvanrednu situaciju u Croatia Airlinesu, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić tvrdi kako nema odustajanja od restrukturiranja CA. Rekao je kako će Uprava u iduća dva tjedna zamijeniti dio kabinskog osoblja, piše tportal

Trenutno je ukupno 42 stjuardesa i stjuarda na bolovanju tako da ih je ukupno 54 te su i danas morali otkazati neke letove. Petstotinjak putnika zbog toga nije odletjelo na svoja odredišta, a Croatia Airlines se ispričava zbog toga.

Predsjednik uprave CA Krešimir Kučko najavio je provjere sumnjivih bolovanja. Rekao je kako ne isključuju mogućnost da se radi o "bijelom štrajku", odnosno protestu kabinskog osoblja zbog neslaganja oko kolektivnog ugovora.

Predsjednica sindikata Suzana Artuković Vuksan izjavila je kako se ne radi o štrajku i da ne zna zašto su kolege na bolovanju. Najavila je pak akcije sindikata u vezi s kolektivnim ugovorima.

I danas otkazani neki letovi

Do sinoć je bilo otkazano 12 međunarodnih i tri domaća leta. U četvrtak su otkazane linije Sarajevo - Zagreb te Pula - Zadar - Zagreb, a tijekom jutra su otvorena još dva bolovanja pa je otkazan i jutarnji let za Beč i iz Beča za Zagreb. 

- Putnike za Beč smo zbrinuli drugim prijevoznicima, putnici iz Pule su prevezeni autobusima, zadarski su putnici zbrinuti tako da smo jutarnji let iz Splita preusmjerili preko Zadra - rekao je član Uprave CA Zlatko Širac.

Nacionalni avioprijevoznik pokušava pomoći putnicima i najmom zrakoplova s posadom, što, naravno, stvara velike troškove. 

U srijedu je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić izjavio kako je masovno bolovanje u CA slučaj za dr. Housea. 

Svima koji imaju karte za današnje letove i one u narednih nekoliko dana, CA savjetuje da se za detaljnije informacije o izmijenjenom redu letenja obrate Kontakt centru Croatia Airlinesa na brojeve telefona 062 - 500 505 i 6676 555. Sve izmjene u planiranom prometu objavljivat će se i na službenim internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr.

HZZO će provjeriti misteriozna bolovanja

Croatia Airlines poslala je Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje zahtjev za kontrolom bolovanja svojih radnika, piše RTL

Prema članku 33. Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, te odredbama Pravilnika o kontroli bolovanja, HZZO je na zahtjev poslodavca obvezan provesti nadzor opravdanosti bolovanja u ordinacijama izabranih doktora kako bi se utvrdilo postojanje medicinske indikacije za korištenje prava na bolovanje. Nakon obavljene kontrole HZZO će izvijestiti poslodavca o rezultatima nalaza, najavio je HZZO.

Do sada je dnevno bilo prosječno deset bolesnih od 214 zaposlenih. 

Idi na 24sata

Komentari 108

  • JureDejanović 04.05.2013.

    Ministar najavio zamjenu kabinskog osoblja zbog bolovanja ,Govnar treba sebe i predsjednika uprave zamjeniti jer su obojica lopovi i lažovi ,neka objave kolika su im mjesečna primanja ,ako Croatia Airlans nemože opstati bez smanjenja plaća stjuardesa neka to sranje od avio kompanije pošalju u stečaj ,bar 1000 tvrtki su su uništili koje su 100% bolje od Croatia Airlansa pa nikom ništa

  • Lovre_2 04.05.2013.

    pa u Hrvatskoj ima tolko nezaposlenih da je sve ove lako zamijeniti tijekom noći!

  • Lovre_2 04.05.2013.

    Dajte meni posao stjuarda- završen faks, govorim 3 strana jezika, nezaposlen!

Komentiraj...
Vidi sve komentare