To je to što me zanima!

Croatia Airlines u krizi, s milijunima pomogla i Vlada

Zbog velike nelikvidnosti je Croatia Airlines u prosincu umalo ostala bez airbusa 319 jer nije mogla platiti kredit, pa je aktivirana garancija
Vidi originalni članak

Croatia Airlines drugu godinu zaredom bilježi loše poslovne rezultate. Gubitak te tvrtke u 2009. godini navodno iznosi 166 milijuna kuna, piše Večernji list. U Croatiji Airlines kažu kako gubitak nije toliki već manji. Zbog velike nelikvidnosti je Croatia Airlines u prosincu umalo ostala bez airbusa 319 jer nije mogla platiti ratu kredita, pa je aktivirana garancija. Stvar je spasila Vlada, koja je navodno umjesto Croatije Airlines uplatila 13 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • comodostar 09.02.2010.

    Stvar je u tome što se uporno prave većima nego što jesu. Sa 10 - 12 aviona ne možete biti u rangu sa Lufthansom i sličnim kompanijama, koje imaju preko 300 aviona u floti i lete po svim kontinentima. Naši se hvale kako su regionalni prijevoznik. Ako je tako, zašto uopće koriste Airbuse. Neka jednostavno prodaju Airbuse i za taj novac nabave dodatne Dash-8-ice i bit će tipični regionalni prijevoznik. Ionako imaju problema sa popunjenošću aviona.

  • udrugabu 08.02.2010.

    i Japan airlines je propao...pa ga je spasila vlada sa 6 milijardi dolara

  • Determinator 08.02.2010.

    Ok, već me je sram. :-) Pa šta mi nemamo sposobnih menađera nego samo stranačke fejkere??? Pa ostatak svijeta valjda misli da smo kreteni! Je.eni Zimbabve nam se smije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare