To je to što me zanima!

Croatia Airlines zatražit će sudsku zabranu štrajka

Tijekom pregovora sindikati su pristali i smanjenje plaće od pet posto, dodatna smanjenja noćnog rada te znatno smanjenje naknade za prijevoz
Vidi originalni članak

Samo dan nakon što su stjuardese i stjuardi objavili da će u petak štrajkati, uprava Croatie Airlinesa odgodila je isplatu plaća, tvrde u Sindikatu kabinskog osoblja zrakoplova. Sindikat smatra da su to učinili kako bi posvađali zaposlene u različitim službama te da će se na taj način odustati od štrajka. SKOZ se za štrajk odlučio nakon propalih pregovora o potpisivanju kolektivnog ugovora, piše Večernji list. Tijekom pregovora sindikati su pristali i na smanjenje plaće od pet posto, dodatna smanjenja noćnog rada te znatno smanjenje naknade za prijevoz. U štrajku će raditi 20 posto ukupnoga kabinskog osoblja. Uprava Croatia Airlinesa tražit će sudsku zabranu štrajka jer smatraju da je on nezakonit te tvrde da da kašnjenja plaća neće biti i da one sjedaju svakog 15. u mjesecu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • TITTO 07.07.2010.

    . ..Avionu slomit ću ti kriLLa. ..MEXICO. ..

  • crnabitanga 07.07.2010.

    Upravo CA, ne dajte im ni kune! Vozi ih se na posao i s posla, efektivno rade 20 sati tjedno, imaju plaćen smještaj u hotelima u Puli, Trogiru, Dubrovniku i Zadru, kao i u svim gradovima u Europi u koje voze, besplatnu hranu na avionu. Plaćeni su ko begovi, najobičnija stjuardesa - pripravnica ima u sezoni 6000 kuna, plus sve ovo gore. Glavna stjuardesa ima 10-12000... 70% ih je klinaca u dobi od 22 do 27 godina, a posao im se svodi na smjenu od 4 dana, dva leta u frankfurt i dva u london ili pariz, a ostalo je kupanje i sunčanje u Dubrovniku ili Trogiru... A opis posla - čistačica i konobarica u zraku...neš ti posla... Ne pušite prazne priče kako im je teško...!!

  • marin.0202 07.07.2010.

    Jebo ti takvu demokraciju, cjeli svjet strajka samo u nas bi trebala zakonska regulatura , jos jedna od nebuloza.Ljudi moji dokle ovako?

Komentiraj...
Vidi sve komentare