To je to što me zanima!

Crtali spolne organe ispred crkve, sutradan se ispričali

Petrinjci, najvjerojatnije djeca, išarala su pločnik pred crkvom Sv. Lovre sa likovima životinja i ljudi s istaknutim spolnim organima i onda se pokajali
Vidi originalni članak

Školskom kredom u četvrtak su nepoznati mještani pošarali pločnik ispred župne crkve sv. Lovre u Petrinji. ''Umjetnici'' su, najvjerojatnije djeca, iz zabave nacrtala životinje i ljude sa istaknutim pojedinim dijelovima tijela, ponajviše sa grudima i spolnim organima. Uz to su se još i potpisali nadimcima, piše Petrinjski radio.
- Ako je to napravilo neko dijete, koje još ne zna razmišljati, onda to čovjek ne bi zamjerio, no ako je to nacrtala odraslija osoba, onda je ovo katastrofa, rekao je za Petrinjski radio župnik Mario Migles. Nada se da cilj autora nije bio uvrijediti nekoga i da je u pitanju nestašluk mladih. Naglasio je da su crteži i natpisi dokaz nekulture i nehrvatstva. Istog dana na kapeli sv. Jakova u Mošćenici osvanuo je natpis: Isus je sotona. Komunalci su ubrzo oprali beton. No, već sljedeći dan ispred crkve Svetog Lovre molbe za oprost i pokajanje. Lovro oprosti! Oprosti grade Petrinja! Ja volim Isusa! Žao nam je! Autori su se ponovno prikrali po noći i ispričali se svome gradu i Crkvi za neumjesne crteže.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • priculjak 29.08.2008.

    Potpisujem zorana123456, smiješno je od ničega stvarati \'\'vijest\'\'. Djeca svugdje, svakofga dana, crtaju kredama po pločnicima. Ova faza crteža taman je nadišla rendgensku (fazu u kojoj djeca u dobi od 4 godine crtaju spolne organe vidljive kroz odjeću, trudne mame kojima se kroz trbuh vidi beba i sl. - što je najnormalnija faza razvoja likovnog izražavanja). Zbilja nemate tema?

  • zoran123456 29.08.2008.

    Kakve članke vi idete objavljivati ... stvarno smo dosadna država...

Komentiraj...
Vidi sve komentare