To je to što me zanima!

'Crtež' na Torinskom platnu nastao je za vrijeme potresa

Za vrijeme potresa, drže torinski profesori, dijelovi zemljine kore ispuštaju neutrone. Oni su djelovali na atome dušika u vlaknima platna i izazvali kemijsku reakciju
Vidi originalni članak

Obrise tijela, za koje se drži da je Isusovo, na Svetom platnu (Sindone) izazvao je jaki potres, proizlazi iz nove studije profesora na učilištu Politecnico u Torinu. 

Profesori Carpinteri, Lacidogna i Borla su svoje izučavanje objavili u međunarodnom znanstvenom časopisu Meccanica. "Crtež" Isusova lika prouzročio je, na osnovu tog izučavanja, snažni potres koji je pogodio Jeruzalem 33. godine poslije Krista.

Prema tom istraživanju neutroni, koji su se oslobodili potresom, utisnuli su na platno lik obavijenog muškarca. Istodobno su izmijenili razinu ugljika 14 na platnu, pa se zbog toga nije mogao utvrditi točan datum njegova podrijetla. 

Za vrijeme potresa, drže torinski profesori, dijelovi zemljine kore ispuštaju neutrone. Oni su djelovali na atome dušika u vlaknima platna i izazvali kemijsku reakciju koja je dovela do "fotografiranja" obrisa tijela koji je bio u kontaktu s platnom. Na taj je način oslikano tijelo osobe pokrivene platnom kakvim su pokrivani pokojnici. 

Izlazak energije je, istodobno, izmijenio vrijednosti ugljika, drže torinski profesori. Sveto platno je pohranjeno u Torinu. Znanstvenici godinama pokušavaju utvrditi je li na njemu oslikano tijelo Isusa i kako je nastala ta preslika.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Major Gašpar 13.02.2014.

    Naučnicima bi bilo pametnije da se bave pronalaženjem životno važnih rješenja ,a ne da se bave svemogućim i prave budale od sebe tražeći logična rješenja božjih ostvarenja za koja ih nitko nije ni pitao !!

  • Tiranosaurus 13.02.2014.

    Ja sam davno gledao neki film o Isusu..i ovaj na ovoj slici nije nimalo sličan Isusu..jedino kaj je i Isus u filmu imao bradu i dužu kosu

  • ping-pong 12.02.2014.

    Meni ne treba potres da ovako crtam!

Komentiraj...
Vidi sve komentare