To je to što me zanima!

'Vrijeme je vrlo opasno': Bura i snijeg zatvorili su brojne ceste

U utorak će biti pretežno oblačno, povremeno sa snijegom, na Jadranu s kišom i snijegom. I dalje vjetrovito. Zbog jake bure neke su ceste zatvorene za sav promet
Vidi originalni članak

U utorak će biti pretežno oblačno, povremeno sa snijegom, na Jadranu s kišom i snijegom. I dalje vjetrovito uz umjeren do jak sjeveroistočnjak koji u gorju može imati olujne udare. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna i orkanska bura. Najniža jutarnja temperatura između -8 i -3, na Jadranu od -1 do 4, a najviša dnevna od -6 do -1, na Jadranu između 1 i 7 °C, javlja DHMZ. Meteoalarm je za cijelu zemlju izdao žuto upozorenje, a za Kvarner, Istru i sjevernu Dalmaciju crveno. U tim se područjima očekuju najjači udari bure, čak do 145 kilometara na sat. Bit će i snijega i poledice, a snijega bi moglo biti do 10 centimetara.

- Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - ističe Meteoalarm u upozorenju za Kvarner i područje podno Velebita.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zatvorene brojne ceste

HAK u utorak ujutro javlja da su zbog orkanskog vjetra i snažnih zapuha za sav promet zatvoreni: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, autocesta A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene,  državna cesta DC1 između Udbine i Knina, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most i Krčki most.

Zbog zimskih uvjeta na dionicama autoceste A1 između čvorova Bosiljevo2 i Sveti Rok zabrana je prometa za teretna vozila s ili bez prikolice.

Trenutačno nema prohodnih cesta za teretna vozila prema Dalmaciji i obrnuto, te za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, sjevernom primorju i obrnuto.

HAK: Ako je moguće odgodite putovanje

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a znatne su poteškoće i zbog jakog vjetra koji nosi snijeg, stvara nanose i smanjuje vidljivost. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, ne kreću na put bez zimske opreme i, ako je moguće, odgode putovanje.

Idi na 24sata

Komentari 303

  • korisnik11122 17.01.2017.

    Kad je sanader bio na vlasti zval je vakulu. SANADER: vakulo di si ? Kolko je sati? VAKULA: 10 I 30 SANADER: ajde da i ti jednom pogodis tocno vrijeme

  • 17.01.2017.

    prestat ce ubrzo ova hladnoća

  • rumenige 17.01.2017.

    Dalmaciju,liku,gorski kotar i središnju hrvatsku snjeg će zatrpati padat će od ponedjeljka do četvrtka.Bandić je u nedjelju digao sve ljude na noge,strojevi su se zagrijavali i trošili gorivo na mjestu.Pa molim vas Jel ovo nije katastrofa od naše prognoze,pa koja je ovo idijotaria,pa kome prodaju praznu slamu a boga mi ko to plaća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare