To je to što me zanima!

Crveni križ objavio podatke o troškovima izbjegličke krize

Crveni križ je prikupio ukupno 1,591.258 kuna, podijelili su 138 tona konzervirane hrane, 31 tona voća, 267.630 litara pitke vode, 48 tona pekarskih proizvoda...
Vidi originalni članak

Hrvatski Crveni križ raspisao je 24. kolovoza apel za pomoć izbjeglicama na području jugoistočne Europe i do 8. listopada prikupljeno je 1,591. 258 kuna.

Na donatorskom računu ukupno je prikupljeno 1,293. 315 kuna. Na donatorskom telefonu prikupljeno je 297.943 kune.

Od početka izbjegličke krize, 16. rujna, Crveni križ je utrošio 763.779 kuna. Od tog datuma u Hrvatsku je ušlo 133. 365 ljudi. Na terenu je 3729 volontera i djelatnika Crvenog križa, a dnevno ih je angažirano oko 155.

Podijeljeno je 138 tona konzervirane hrane, 31 tona voća, 267.630 litara pitke vode, 48 tona pekarskih proizvoda, 35.437 komada higijenskih potrepština,  više od 90.000 deka, 195 setova prve pomoći u suradnji sa zdravstvenom službom, više od 20.000 kabanica...

Crveni križ je iznimno ponosan na službu traženja koja je uspješno riješila više od 200 slučajeva razdvojenih obitelji. Na terenu je i 20 članova tima za psihosocijalnu podršku.

- Ovo je bio vrlo zahtjevan i kompleksan zadatak koji smo mi ispunili i više sam nego ponosan na rezultate svega što smo uspjeli napraviti. Koordinacija i suradnja preduvjet su uspjeha, a koordinacija je ovog puta bila vrhunska. Crveni križ se ne može požaliti ni na koga, suradnja je bila izvanredna - rekao je Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

- Ponosan sam što je Hrvatski crveni križ prepoznat od strane federacije kao društvo koje je izuzetno kvalitetno obavlja svoj posao - rekao je Robert Markt, izvršni predsjednik HCK-a dodavši kako kroz dva do tri dana od kriznog fonda federacije očekuju novac kojim će refundirati ono što su potrošili iz vlastitih sredstava.

Markt: Crveni križ nije dao šator prosvjednicima, nego osobama ugroženog zdravlja

Markt (HDZ) je komentirao i izjavu Bojana Glavaševića, pomoćnika ministra branitelja, koji je rekao kako je Crveni križ dao braniteljima u Savskoj šator na korištenje, a da do danas nije poznato je li to plaćeno ili nije.

- Crveni križ nije dao šator nikakvim prosvjednicima nego osobama ugroženog zdravlja. 22. listopada bio je drastičan pad temperature i u tim trenucima kad su vojni invalidi proveli noć na otvorenom, zamolili su Crveni križ da im daju šator, a mi smo to i učinili. Mi smo taj šator donirali da se s nama ne manipulira u političke svrhe - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Hladni Pan 09.10.2015.

    Opet će netko dobro napuniti džepove!!!

  • jo2hn8ny 09.10.2015.

    I opet muljaju. Svu tu hranu i vodu treba pretvoriti u KUNE draga gospodo, pa da dobijemo stvarne razmjere ove pošasti kojoj se ne vidi kraj.

  • Kor - Jan - Dar 09.10.2015.

    Ma šta je to za jednu bogatu Hrvatsku sa bez nezaposlenih i sa najmanjim plaćama od eurskog tisućaka?? No dobro. Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine bit će u Kataru. Prvenstvo bi se trebalo otvoriti i okončati u Lusailu, gradu koji bi trebao bi trebao biti 15 kilometara sjeverno od Dohe, a imat će marine, elitna područja, luksuzne trgovačke centre, golf terene i kvart namijenjen isključivo zabavi. Iconic stadion će se hladiti putem solarne energije, filtrirati ugljik iz zraka, držati temperaturu na ugodnih +27 Celzijevih stupnjeva te primati 86.250 gledatelja. Bit će okružen svijetlećim reflektirajućim bazenima,,,,,,,,,,,itd. Ne znnam doduše da li se u međuvremenu Lusail poćeo graditi,, ali zna se otprilike njegova cijena 45 000 000 000 am. dolara. ČETRDESET-PET MILIJARDI DOLARA. A na cijelu organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva Katar će potrošiti otprilike 220 000 000 000 am. dolara. DVJESTODVADESET MILIJARDI. Da ne duljim,, ima se - može se. Neovisno o bogatstvu, Katar je kao što znate islamsko-sunitska zemlja,, kao i večina sirijskih izbjeglica. Jedna od 5 dužnosti muslimana, Kuranom propisanih, je ZEKAT obavezni vjerski doprinos, davanje jednog dijela iz viška imovine siromašnim musli­manima i muslimankama ili u druge korisne svrhe islamske zajednice u cilju postizanja Allahova zadovoljstva....... MUSLIMANSKO_SUNITSKI Katar, kao što mnogi znate dosad je primio figurativno rečeno, JEDNOG ILI NIJEDNOG IZBJEGLICU. Pa i krščanska je dužnost pomagati potrebite. To veliki Krščanin Zoki i njegova sljedba u NJEGOVOJ PRIVATNOJ stranci punoj Kršćana dobro znaju pa se, brinu da Hrvati vrše u svoju krščansko-katoličkim dužnost te pomažu potrebitima....I NE OMETAJU SIROMAŠNI KATAR U ORGANIZACIJI GORENAVEDENOG PRVENSTVA VRIJEDNOG PREKO 220 DOLARSKIH MILIJARDI.

Komentiraj...
Vidi sve komentare