To je to što me zanima!

Crvi iz pakla: Duboko ispod zemlje našli višestanična bića

Znanstvenici su nedavno otkrili 'crve iz pakla', složena višestanična bića koja žive 1,5 kilometara i više ispod zemlje za što se prije mislilo da nije moguće
Vidi originalni članak

Znanstvenici su nedavno otkrili "crve iz pakla", složena višestanična bića koja žive 1,5 km i više ispod zemlje, piše The Washington Post. Riječ je o nematodima ili oblićima koje su pronašli u nekoliko rudnika zlata u Južnoafričkoj Republici. Gaetan Borgonie sa sveučilišta u Gentu u Belgiji i Tullis Onstott s američkog sveučilišta Princeton kažu da je otkriće tih bića sa živčanim, probavnim i reproduktivnim sustavima jednako pronalasku "Moby Dicka u jezeru Ontario".

- To nam govori nešto potpuno novo. Za relativno složeno stvorenje kao što je nematoda, prodrijeti toliko duboko je jednostavno izvanredno, rekao je Onstott. Otkriće podzemnih nematoda, od kojih je jedna službeno nazvana Halicephalobus Mephisto prema stripu "Gospodar Podzemlja", objavljeno je u časopisu Nature. "Gospodar Podzemlja" nađen je u vodi koja je tekla iz bušotina 1,5 km ispod površine, u rudniku zlata Beatrix.

Otkriće će vjerojatno potaknuti nova istraživanja jer smješta daleko složeniji život u okruženje za koje se vjerovalo da ne može postojati, navodi Post.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 08.06.2011.

    dobro da ih nisu nasli u kini,ovi bi ih sve pojeli xD

  • shapaco 03.06.2011.

    zaista nevjerojatno!

  • gladijator 02.06.2011.

    Chuck Norris vs Pakleni crvi 1.10 5.0 10.25

Komentiraj...
Vidi sve komentare