To je to što me zanima!

CSI Vatikan: Papa istražuje mračan zločin star 13 godina

Papin osobni čuvar Cedric Tornay (23) navodno je prije 13 godina ubio zapovjednika i njegovu suprugu, a zatim presudio sebi. Postoje brojne teorije o motivima zločina
Vidi originalni članak

Papa Benedikt XVI. naredio je ponovno otvaranje istrage ubojstva i samoubojstva starog 13 godina. Pripadnik Švicarske garde, Papin osobni čuvar Cedric Tornay (23) navodno je ubio zapovjednika Švicarske garde Aloisa Estermanna u njegovom stanu, zatim njegovu ženu prije nego što se ubio istim oružjem. Majka mladog vojnika Muguette Baudat nikada nije prihvatila da bi njezin sin počinio samoubojstvo. Baudat je poslala Papi otvoreno pismo kako bi ponovno otvorio istragu i objavio prve dokumente. 

Traži da se istraže neobične okolnosti mračne vatikanske tajne i tvrdi da ju je Vatikan do sada ignorirao. Nakon završetka istrage, Vatikan je zaključio kako se Tornay razbjesnio jer nije dobio promaknuće. Nekoliko sati prije ubojstva, Estermann je promaknut u zapovjednika. 

Međutim, postoje brojne teorije o službenom zataškavanju slučaja od strane Katoličke crkve, piše Telegraph. Jedna od teorija je kako su Estermann i Tornay bili u homoseksualnoj vezi dok ga zapovjednik nije ostavio. Druga teorija je kako je Estermann bivši agent istočnonjemačke tajne službe Stasi čije ubojstvo su naredili vatikanski čelnici. Bilo je i spekulacija da je upetljan i Opus Dei. 

Švicarska garda najmanja je vojska na svijetu. Štite Papu već 500 godina. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • k1milica 16.11.2011.

    opus dei je katolicka a masoni protestantska organizacija mocnika za "pomaganje sirotinji" a ubojstva su sredstvo , mnogi imaju po 2- iskaznice .. koliko se clanova opus dei naslo na listi P2 ? tko god skriva istinu ,zbog straha ili koristi : ili je pokvarenjak ili kukavica ili oboje. pa bio on svetac u mercedesu ili ateist

  • k1milica 16.11.2011.

    zataskavao ? papa ? ma to je svetogrdje to su sve komunisti , zidovi i homoseksualci i zemlja je ravna

  • Veseli odojak 15.11.2011.

    A tko bi rekao da Papa već ima toliko godina...?? 500? nikad mu ne bi dao...

Komentiraj...
Vidi sve komentare