To je to što me zanima!

Čudo kraj Đakova: Psić odveo Andreju da mu spasi sestricu

Andrea Rotim vozila se prema Gorjanima kraj Đakova. Pred njom je izvirio umiljati pas. Izašla je kako bi mu pomogla. No on ju je odveo do strmoga jarka u kojem je bila njegova ozlijeđena sestra...
Vidi originalni članak

Ljubav je, zapravo, svuda oko nas. U stihove te pjesme uvjerila se i Andrea Rotim. Ona se vozila pustom cestom prema Gorjanima, selu u okolici Đakova. Iz kanala je pred nju izvirila mala pseća crna glava.

Andrea je stala na kočnicu i izašla. Oduvijek voli životinje i brine o njima pa je pomislila da je mali crni pas u nevolji. Došla je do njega, no s njim je bilo sve u redu. Razveselio se što ju je ugledao. Veselo je počeo mahati repom i hodati oko nje.

Andrea je shvatila da joj taj dobri psić želi nešto poručiti. Počeo ju je voditi prema mjestu u jarku. Andrea je išla za njim. A onda je u jarku ugledala nemoćno stvorenje koje leži. Bila je to njegova sestrica, crna kujica. Cviljela je i visoko digla nogu u zrak kao da joj pokazuje da je ozlijeđena.

- Prišla sam i shvatila da ju je vjerojatno udario auto. Mislila sam da joj je ozlijeđena kičma. Jarak je bio dubok pa se nisam mogla spustiti u njega. Otišla sam doma u Gorjane i dovela tatu da mi pomogne izvući kujicu.

Jarak je bio strm, dubok, sklizak od kiše i blatnjav - kaže nam Andrea.

I kad je pomislila da će uz malo truda izvući nesretno maleno uplašeno stvorenje, zbila im se nezgoda.

- Jadni tata, kojemu su 72 godine, okliznuo se i otkotrljao u jarak. Nasreću, nije se ozlijedio pa smo se počeli smijati. U kanalu leže dva psa i moj tata. Žalosno i smiješno. Onda smo kujicu zamotali u deku i nekako izvukli. Pokupila sam i njezina brata, stavila u auto i dovezla ih kući - kaže Andrea (46), koja kod kuće u Osijeku ima četiri svoja psa i dvije mačke.

I njih je spasila od psećeg života. Bili su napušteni i zapušteni, a Andrea ih je udomila i pružila im svu moguću skrb.

- Zvala sam osječki Azil te su mi rekli da su riješili operaciju za kujicu i preuzeli troškove, ali trenutačno nemaju mjesta u Azilu za oba psa. Zato su sad kod mene. Kujica stalno leži i cvili jer je boli. Problem je njezin brat koji bi se igrao s njom, pa stalno skače na nju, a to je boli. Voljela bih da ga netko udomi jer imam već nekoliko pasa - kaže nam dobrodušna Andrea.

Zaigranost brata i ne čudi. Sretan je što je spasio sestricu, a i bolovi će joj prestati, i to zahvaljujući Andreji, dobrim ljudima i nečemu što zovemo - ljubav.     

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 25.11.2017.

    bravo za andreu i za njenog tatu,,,osjete životinje tko je dobar,,

  • Bljah 25.11.2017.

    Andrea Bog ti daj zdravlja :-)

  • Bljah 25.11.2017.

    Jadna kako joj nogica otekla, kakav to monstrum i psihopat moraš bit da udariš psa i ostaviš ga da ugine u bolovima, to nisu ljudi, takvih psihopata ima među nama i glume da su normalni ljudi

Komentiraj...
Vidi sve komentare