To je to što me zanima!

Čudo od djeteta (8) više ne smije svirati po klubovima

Dječak koji blues svira bolje od odraslih kolega ne smije više svirati po noćnim klubovima jer mu to brani zakon. Prijavio ga je ljubomorni bluezer
Vidi originalni članak

Mali Amerikanac Tallan "T-Man" Latz (8) iz države Wisconsin s pet godina je gledao izvedbu slavnoga gitarista Joea Satrianija.
- Okrenuo sam se prema tati i rekao mu da baš to želim raditi u životu - kaže Tallan. Tri godine dječak je bezbrojne sate proveo učeći svirati gitaru. Danas ga smatraju čudom od djeteta. Svira blues po barovima i noćnim klubovima, a nastupio je i u slavnoj Kući Bluesa u Chicagu. Cijelo ljeto je nastupao po raznim festivalima, a njegovi nastupi su privukli gledatelje iz cijelog svijeta. No neki stariji glazbenici se ne mogu, čini se, nositi s njegovom slavom. Gradske vlasti dobile su anonimno pismo u kojem autor navodi kako dječak ne bi smio nastupati u noćnim klubovima jer zakon brani rad djeci. Tallanova agentica je čak dobila pismo u kojem joj prijete smrću. Otac je Tallana obavijestio da su mu zabranili nastupe po klubovima, a on mu je odgovorio kao pravi bluzer: "Nije važno koliko puta padneš, već koliko puta ustaneš i ideš dalje".
- Rekao sam mu da se upravo o tome radi i da mu je to pismo naprosto još samo jedna životna lekcija - kaže otac Carl.
Ukoliko Tallan nastupi u nekom klubu, njegov vlasnik će morati platiti kaznu do 5000 kuna, a roditelji do 1200 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare