To je to što me zanima!

ČUDO OD DJETETA: Sve što čuje, Frano zna svirati

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Trogodišnjem Frani Živkoviću iz Rijeke dovoljno je čuti pjesmu. Tad uzme gitaru i u roku od pet minuta ponovi melodiju kao da je godinama svira
Vidi originalni članak

Na prvi je pogled sasvim obično, razigrano i radoznalo dijete. Ide u vrtić, igra se s vršnjacima, gleda crtiće... Uz autiće, računalo mu je omiljena igračka, ali ono što Franu Živkovića (3) razlikuje od drugih ljubav je prema glazbi.
Roditelje Sandru (27) i Branimira (33) oduševljava od malih nogu. Sa 2,5 godine pokazao je interes za glazbu i sviranje. Pjesmu koju bi čuo vrlo bi brzo, u roku od pet minuta, reproducirao na klavijaturi.
- Za treći rođendan kupili smo mu gitaru. Oduševio se. Omiljeni mu je izvođač Tommy Emanuel, glasoviti gitarist. Njegov koncert na DVD-u Frano gleda po dva sata, onda uzme gitaru i počne svirati i pjevati - kaže Franina majka. Mama ga je prošlog ljeta odvela na Emanuelov koncert u Opatiju. Mislila je kako će zaspati ili htjeti ići kući, no Frano je pjevao, pljeskao, vrištao i bio u prvom redu do kraja koncerta.
- Kad nešto u prvi tren ne zna odsvirati, kaže: 'tata, nauči me’. Tad moram uzeti gitaru i pokazati mu, makar ponekad zna bolje od mene - kaže tata Branimir.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • VukonjaBBB 22.03.2008.

    vemi, ovo može svako dijete ako ga isforšaš, a pola minute namještanja a akorda je smiješno za \'\'\'čudo\'\'\' od djeteta. Koliko sam pročitao, 24h govore kako u 5 min skine bilo koju pjesmu kao daj u svira več godinama!!! nakon ovog videa, nasmijao sam se kao što se nisam več godinama!!! hah, uglavnom ovi tupani iz 24 h ocito nisu imali glazbeni u skoli ili nemaju o necemu pametnijem pisati.

  • ja sam laki 21.03.2008.

    bravo ja imam 15 pa neznam niti jedan ton svaka čast

  • vemi 19.03.2008.

    E moj Vukonjabbb, nitko nije glup pa da ne čuje da ovo nije skroz savršeno. Ai je jako dobro! Nadalje, ovo nisu samo tonovi, ovdje ima i nekoliko akorda, koje je mali (koliko čujem) skroz točno skinuo. Btw, kako si ti svirao gitaru od njegovih godina???

Komentiraj...
Vidi sve komentare