To je to što me zanima!

Čudo: Spasili su bebu koja se rodila u 23. tjednu trudnoće

KBC Split: Pri rođenju beba je imala samo 630 grama i bila je duga svega 32 cm. U zadnja tri mjeseca beba je 'došla' na 1720 grama i narasla je desetak centimetara
Vidi originalni članak

U rodilištu KBC-a Split, nakon samo 23 tjedna trudnoće, liječnici su 10. travnja na svijet donijeli bebu, malenu djevojčicu, tešku samo 630 grama i dugu svega 32 centimetra. Od tada su prošla tri mjeseca, a ona danas ima 1720 grama i narasla je desetak centimetara. 

U utorak su je u stabilnom i dobrom  zdravstvenom stanju prevezli u KBC Zagreb gdje je imala operaciju očiju koja se nije mogla obaviti u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija.

Liječnici splitskoga KBC-a vrlo su ponosni na to što su uspjeli spasiti život prerano rođenoga djeteta vrlo male porođajne težine jer im dosad nije uspjelo spasiti tako male bebe. Prema svjetskim statistikama, djeca rođena prije 25. tjedna imaju 50 posto šanse da prežive, a ona rođena prije 22. tjedna samo 20 posto. 

Splitska beba nakon operacije na očima dobro se oporavlja u Zavodu za neonatologiju i intenzivnu skrb Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Sonador 06.07.2012.

    Na prvi pogled ovo je divna vijest ali to dijete ima jako male šanse da bude zdravo. Ipak, bebi želim svu sreću.

  • ribica81 06.07.2012.

    Super ;-) kad je bila tako jaka i borbena sa samo 630 grama zamislite samo kako će jaka biti u životu svu sreću i zdravlje želim i da pobjedi svaki problem koji joj se nađe na putu sretno malenoj i da što prije dođe kući :-))))

  • luma1 06.07.2012.

    Čestitke svima ;bebama ,roditrljima,medicinskom osoblju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare