To je to što me zanima!

'Cure odu u inozemstvo pa se s 40 vrate neudane i bez djece...'

Ako pogledamo tko radi primjerice na engleskim sveučilištima, 80% na projektima rade mladi ljude iz istočne i jugoistočne Europe. To smo mi, kaže rektor Boras...
Vidi originalni članak

Pet stotina studenata Sveučilišta u Zagrebu danas je i svečano dobilo potvrdu za svoj trud i rad. Dodijeljene su sveučilišne stipendije u kategorijama izvrsnosti, nastavničkih STEM smjerova, stipendije za uspješne sportaše i studente slabijeg socio-ekonomskog statusa. 

Na ceremoniji je govor održao rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras. U jednom trenutku, stao je za katedru i pozdravio sve prorektore, prodekane i stručne službe, a potom se s nekoliko riječi obratio dobitnicima sveučilišne stipendije, piše Srednja.hr.

BAKIĆU TEK 15 GLASOVA Boras ostaje rektor: Opraštam onima koji su govorili neistine

- Želim da uživate u studiranju, dolaženju na studij, da uživate u poslu zbog koje ste izabrali studirati to što studirate i da vam studentski dani prođu u jednom lijepom okruženju. Mi smo ovdje prvenstveno zbog vas, bavimo se znanstvenim radom, ali jako je važno da se možemo družiti s vama, da vi primate naše iskustvo i nađete smisao života, rekao je Boras u uvodnom obraćanju studentima.

Osvrnuo se na dugačku tradiciju, uspjehe Sveučilišta u Zagrebu te se pohvalio novim 420. plasmanom na jednoj od listi svjetskih sveučilišta, a u tom se kontekstu dotaknuo i, kako kaže, ‘medijskih dezinformacija’. 

PROSVJED U ZAGREBU Studenti protiv Damira Borasa: Trebamo rektora koji će služiti

Potom je govorio o mladićima i djevojkama koji odlaze iz Hrvatske.

– Želimo da uživate i da svoj život, koliko je god moguće, planirate u Hrvatskoj. Da, treba otići van, treba neku specijalizaciju, treba dobiti iskustvo Europe, ali vratiti se natrag. Ako pogledamo tko radi primjerice na engleskim sveučilištima, 80% na projektima rade mladi ljude iz istočne i jugoistočne Europe. To smo mi. Dobiju se nešto veće plaće, a poslije se možda i vrate doma. Muški se vrate, a cure, evo, ima ih jako puno, nemojte mi zamjeriti, vrate se s 35-40 godina, neudane i bez djece. To su stvari na koje treba misliti u životu, istaknuo je Boras.

Idi na 24sata

Komentari 139

  • patagonija1 27.04.2018.

    Idu vanka nesto zaraditi. U nas nema vise ni za uhljebljavanje mjesta

  • firen 27.04.2018.

    Sta njega boli briga tko ce se udati i imati djecu? Ti mladi i odlaze van zbog takvih kao sto je on.

  • Antares777 27.04.2018.

    bolje mu je da šuti......i da se ne sramoti..... doduše ... ne znam koliko mu je debeo obraz.... očito jako

Komentiraj...
Vidi sve komentare