To je to što me zanima!

Cure u Rovinju spasile galeba: Malenog Diega oživjela pašteta

Prijateljice iz Osijeka postale su majke malom galebu Diegu. Spasile su ga s ulice od sigurne smrti i othranile ga. Slavonke kažu da će im rastanak teško pasti...
Vidi originalni članak

Osječanke Romana Vasić (31) i Marina Primorac (30) imaju ljubimca za kojim se okreće cijeli Rovinj. Njihov Diego nije pas, a ni mačak, nego - galeb.

Dvije prijateljice u lipnju su došle u Rovinj kao sezonske radnice. U njihove živote ubrzo je ušao Diego. 

- Bio je star četiri dana. Polumrtvog ga je našla turistkinja kojoj su svi govorili da ga baci u kanalizaciju jer nije davao znakove života. No nas dvije odlučile smo mu pomoći - govori Romana. 

Potpuno malaksalog donijele su ga u svoj dom. No dvije Slavonke nisu se dale smesti.  Namazale su mu paštetu na kruh i dale mu vode.

- Odmah je živnuo! To je bilo čudo. Odlučile smo da ćemo ga zadržati dok ne nauči letjeti. Dale smo mu ime Diego i intenzivno počele istraživati život galeba - kažu djevojke.

Galebu Diegu kupuju svježu ribu, a djeca u susjedstvu ga obožavaju. “Mame” ga izvode i u grad, a s obzirom na to da još nije samostalan. Diego se umjesto u moru kupa u lavoru. Posljednjih dana počeo je letjeti u obližnje ulice, no Slavonke ga uvijek nađu. Diego im daje do znanja da bi odletio, a Slavonke kažu da će im rastanak teško pasti.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • _l_ 13.08.2013.

    sigurno je pašteta iz češke

  • čuvarkuća 13.08.2013.

    Nakon svega ruznog sto nam se dogadja,sto citamo,ovo je pravi melem,lijepa prica i bilo bi dobro da ih je i vise.Svaka cast ovim curama ucinile su dobro djelo i razgalila mnoga srca.

  • morska sirena 13.08.2013.

    I od mene bravo za djevojke i galeba:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare