To je to što me zanima!

Curica (11) je premlada za rehabilitaciju u toplicama?

Patriciju (11), koja je paralizirana, nisu htjeli primili u Varaždinske toplice iako su je liječnici poslali tamo. Sada je u KBC-u Rijeka. Jedva pomiče ruke
Vidi originalni članak

Patricija Glasnović (11) iz Malog Lošinja prije dva mjeseca zabavljala se s bratom Damirom (14) na plaži. Skakali su u more. Djevojčica se htjela okušati prva. Neoprezno je skočila i slomila vratnu kralježnicu. Prvi joj je u pomoć potrčao brat, koji ju je vidio kako bespomoćno pluta po površini.
- Vojnim zrakoplovom prebacili su je u Zagreb na operaciju u Kliniku za traumatologiju. I danas kad se sjetim tog dana, prođu me trnci - rekao je Patricijin otac Božo.
Nakon 40 dana u Klaićevoj bolnici na aparatima dobila je uputnicu za rehabilitaciju u Varaždinskim toplicama jer je paralizirana i potrebna joj je posebna njega kakvu može samo tamo dobiti. Druge toplice u Hrvatskoj nisu tako dobro opremljene. Roditelje je šokirao negativan odgovor iz toplica.
- Odbili su nas. Rekli su da je Patricija premlada i da primaju samo djecu stariju od 14 godina. Drugi izgovor im je bio da je većina osoblja na godišnjem odmoru te da nema cjelodnevne skrbi - nastavlja zabrinuti otac.
Ravnatelj toplica Damir Mihalić poručio je kako nemaju uvjete da prime Patriciju.
- Zbog teških ozljeda pacijentica treba dodatnu intenzivnu skb. Mora biti pod stalnim nadzorom liječnika. Nemamo opremu kao što su respiratori i kanile niti educirano osoblje da joj pomognemo. Kada se malo oporavi, primit ćemo je - rekao je.
Patriciju su na kraju hospitalizirali u KBC-u Rijeka, gdje kažu kako nisu specijalizirani za liječenje takvih teških slučajeva.
- Pokušali smo je prebaciti u toplice, ali nismo uspjeli. Ne znamo zašto je ne primaju. Mi se trudimo adekvatno skrbiti o njoj - rekao je dr. Anđelko Đirlić iz KBC-a Rijeka.
I drugi izvori tvrde da u toplicama ne primaju djecu mlađu od 14 godina.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • babyy 02.09.2009.

    da se njihova djeca razbole,pa oni se stim ne zamaraju jer su isti cas vani na ljecenju,znaju nasi guzibatine da zdravstvo nevalalja isto kao sto su htjeli malenu Leonu za pokusnog kunica i odbili ljecenje u njemackoj jer je pazite preveliki trosak za drzavu. tako da mi koji nemamo novaca mozemo si samo kupit lijes. I dao bog ovih novinara pa se sve zna. Sretno malenoj a njezinim roditeljima da ne odustaju,dijete mora dobit njegu.

  • trešnja 02.09.2009.

    Znači ni u pravima na liječenje nisu svi jednaki...majku mu,kako onaj Žužić ili kako se već preziva izdržava zatvorsku kaznu u toplicama i za to ima i \"čuvara\" i sve što treba...možda zato nema sredstava za obični svijet? Ali djeco draga,zašto skačete u vodu na glavu,zar ne vidite i ne čujete koliko mladih je u kolicima baš zbog tog \"užitka\" kojeg se nisu htjeli odreći,sami pazite na svoje zdravlje,jer je samo jedno!!!!

  • user_39601 02.09.2009.

    MILANOVIĆU GADIŠ MI SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pitam se da su njegova djeca bolesna dali bi pravilo bilo isto??? Naravno da nebi,bitno da kad se Sanader na jahtici razboli da ima ful njegu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare