To je to što me zanima!

Curica (3) dobila moždani udar zbog vodenih kozica

Liječnici su mislili da djevojčica nikad više neće hodati. Sada joj treba operacija zato što su joj udovi koji su bili oduzeti ostali centimetar kraći
Vidi originalni članak

Britanka Blossom Burton imala je moždani udar s dvije godine. Postala je najmlađa žrtva te bolesti u zemlji. Liječnici su vjerovali kako nikad više neće hodati, ali ona je pobijedila izglede i ponovno napravila svoje prve korake. Imala je rijedak oblik moždanog udara koji joj je toliko oslabio arterije da su liječnici rekli kako ima mozak 80-godišnjakinje. Moždani udar, koji pogodi jedno od 400.000 djece, aktivirale su vodene kozice koje je imala dva mjeseca prije. Antitijela su začepila arterije na desnoj strani mozga. Lijeva strana tijela bila joj je potpuno paralizirana. Bila je na intenzivnom odjelu birminghamske dječje bolnice mjesec dana. Deset dana nije napravila nikakav napredak.
- Savjetnik me pozvao sa strane i rekao kako bih trebao razmisliti o modifikaciji doma jer će Blossom ostatak života provesti u kolicima - rekao je otac Richard (37) koji je s majkom Helen (35) svaku noć bio uz djevojčicu. Blossom se srušila nekoliko trenutaka nakon što se požalila na glavobolju 15. kolovoza prošle godine. Tjedan dana nakon što su im liječnici rekli kako više neće hodati napravila je pomak lijevom rukom. Nakon mjesec dana terapije počela je hodati uz pomoć minijaturne 'hodalice'. Blossom, koja je u ponedjeljak napunila tri godine, sada je kod kuće u Bayston Hillu s roditeljima i sestrom Olivijom (10). Liječnici očekuju kako će se oporaviti, ali joj treba operacija jer su joj lijeva ruka i noga ostale za centimetar kraće.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • srelee 28.09.2016.

    imao sam moždani udar vrlo jaki -korisne informacije mogu dati svakome koga zanima kako se oporavljati i što lakše se nositi s tim i pitajte me na fsb -rado ču svakome odgovoriti---srećko veseljko grabovac

  • stara50 24.11.2009.

    o bože dragi, a ja sam mislila da je moj sin premlad. imao je moždani sa 27 godina. srce malo. nadam se da će se brzo oporaviti i da je pred njom dug i sretan život.

  • silvya 24.11.2009.

    sunce malo želim ti potpuni oporavak

Komentiraj...
Vidi sve komentare