To je to što me zanima!

Curica rođena s organima izvan tijela napreduje

Bella Mia Craig rođena je sa slezenom, jetrima, želucem i crijevima izvan tijela. Iako je smrtnost od ove bolesti 70-80 posto, djevojčica se junački bori
Vidi originalni članak

Bella Mia Craig, stara tek devet tjedana, pobijedila je loše izglede koje su joj predviđali liječnici. Rođena je u Napervilleu 20. veljače s bolešću omfalokela, što u biti znači da su joj crijeva, želudac, slezena i jetra s vanjske strane tijela. Njeno zdravstveno stanje liječnici su otkrili dok je još bila u utrobi. Iako su nalazi pokazivali da Bella nema poremećaj kromosoma, kardialni ili neki drugi genetski poremećaj, njenim roditeljima, Melissi i Adamu, rečeno je da će svo troje imati jako težak život. U bolnici je u krevecu spavala sa slikom svojih roditelja.
- Ona je, osim toga na trbuhu, sasvim normalno dijete: smije se, podriguje, kaže otac Adam. Smrtnost zbog ove bolesti je od 70 do 80 posto, no mala Bella bori se junački i njen pedijatar Donald Liu tvrdi kako djevojčica odlično napreduje. Skinuli su ju s respiratora, počela je jesti te je dobila i na kilaži. Nakon osam dugih tjedana u bolnici poslana je na kućnu njegu. Njeni organi i dalje su van tijela, no liječnici su ih premazali antibioticima kako bi koža oko njih očvrsnula. Kada djevojčica navrši šest do osam mjeseci, operirat će ju.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • DIVLJAMACKA 23.04.2008.

    JOJ STRASNO,AKO BUDE TREBALA KAKVA POMOC SAMO OBJAVITE ZIRO RACUN,HVALA!

  • bronx77 22.04.2008.

    slatkica mala....sretno i samo hrabro

  • nostradamuss 22.04.2008.

    nemoj se predat\'.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare