To je to što me zanima!

Curici samo 17 i pol sati nakon rođenja liječnici operirali srce

Velika Britanija: U 20. tjednu trudnoće liječnici su majci Jo rekli kako njezina beba ima srčanu manu. Danas su liječnici optimistični i beba bi u travnju mogla kući
Vidi originalni članak

Jasmine Carr iz Velike Britanije su liječnici operirali srce samo 17 i pol sati nakon rođenja. Tako je postala najmlađa osoba na svijetu koja je imala i preživjela operaciju na otvorenom srcu. Šanse da preživi operaciju bile su samo 15 posto, piše Mirror

- Kad sam bila u 20. tjednu trudnoće liječnici su mi rekli kako kći ima srčanu manu odnosno hipoplastično lijevo srce. To znači da joj se lijeva strana srca nije razvila kako treba - rekla je mama  Jo (27). Paru su dali tri mogućnosti. 

- Rekli su nam da možemo prekinuti trudnoću, da mogu roditi i gledati kako nam dijete umire na rukama ili da što prije rodim i da dijete odmah operiraju - kaže Jo. Roditelji su se odlučili za treću mogućnost. Liječnici su napravili inducirani porod u rujnu prošle godine.

-  Jasmine je imala srce veličine oraha. Suprug James i ja smo je držali u rukama samo deset minuta, a onda su je odveli na operaciju. Trajala je 11 sati. Jasmine je sljedeći dan imala srčani zastoj. Na odjelu intenzivne njege je bila tri mjeseca. No danas su liječnici optimistični i vjeruju da će se Jasmine oporaviti. 

- Nadamo se da će u travnju doći kući. Priredit ćemo joj zabavu dobrodošlice - kažu roditelji.  

Idi na 24sata

Komentari 4

  • jane82 06.02.2012.

    mišek mali...sve najbolje i da brzo ozdravi..

  • Plavusa131 06.02.2012.

    Srecica malena.Iskreno se nadam da ce se brzo oporaviti.

  • yelenko2305 06.02.2012.

    Ojjj, anđelek mali.... Želim ti brz oporavak i sve najbolje u životu! Pusa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare