To je to što me zanima!

Curici su amputirali noge da joj se organi ne 'zdrobe' i ubiju ju

Velika Britanija: Rosie (5) se rodila s velikim rascjepom u kralježnici, a noge su joj bile presavijene ispod kukova. Liječnici su joj kosti iz nogu "ugradili" u leđa
Vidi originalni članak

Rosie (5) iz Velike Britanije rođena je s velikim rascjepom u kralježnici, a noge su joj bile presavijene ispod kukova. Zbog bolesne kralježnice prijetila je opasnost da joj se unutarnji organi zdrobe pod vlastitom težinom. Liječnici su je spasili tako što su joj prije mjesec dana amputirali noge i kosti iz nogu "ugradili" u leđa da podupiru kralježnicu. 

Prognoze liječnika su dobre i nadaju se kako će Rosie jednog dana moći hodati uz pomoć proteza. Rosie je tako postala prvo dijete u Velikoj Britaniji i druga osoba na svijetu koju su liječnici podvrgli toj novoj operaciji

Rosie je tako postala prvo dijete u Velikoj Britaniji i druga osoba na svijetu koju su liječnici podvrgli toj novoj operaciji, piše Daily Mail. Majka Mandy Collett je ponosna na svoju Rosie. 

- Rosie se nikada nije smatrala invalidom i kada je nešto htjela učiniti, uvijek bi našla način da to napravi - kaže Mandy. Prognoze liječnika su dobre i nadaju se kako će Rosie jednog dana moći hodati uz pomoć proteza. 

- Rosie obožava svoju stariju sestru Miju i uvijek želi biti kao ona. Uvijek govori kako želi hodati kao Mia te kako će ju Mia to naučiti. Nakon ove operacije vjerujemo kako će Rosie pronaći način i da to postigne - kaže Mandy.  

Idi na 24sata

Komentari 33

  • WOMANIZER 12.12.2012.

    a jadnica! baš mi je je žao, tim više što je ovako mala! :(

  • Monte_1 11.12.2012.

    Samo mi nije jasno kako misle da će naučiti hodati ako su joj amputirali noge???

  • jabuka5 11.12.2012.

    o ,sunce malo ,jako mi je žao ,ali budi vedra i vesela ,proči če jednom sve ovo,,,,,,,,, ti si anđel Božji,,,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare