To je to što me zanima!

Curici ugradili "digitalne uši", a svaki mjesec će ih programirati

Djevojčica se rodila gluha te su liječnici preporučili njenim roditeljima operaciju kako bi joj ugradili implante. U uši su joj posebne uređaje prikladne samo za njene uši
Vidi originalni članak

Curica Megan MaCourt (2) iz Velike Britanije postala je prva u zemlji kojoj su liječnici ugradili "digitalno uho". Implante su joj doktori ugradili u unutarnjem dijelu oba uha kako bi djevojčica mogla čuti. Uređaj stimulira slušni živac te elektroničkim impulsima šalje slušni signal. 

Megan se rodila gluha te su njenim roditeljima liječnici preporučili da curicu odvedu na operaciju kako bi joj ugradili digitalno uho. Otorinolaringolog Dr. Banerjee u Meganine uši je ugradio poseban uređaj koji je prilagodio samo njenom uhu. Curica će svakog mjeseca trebati odlaziti u bolnicu na programiranje uređaja kako bi joj sluh ostao dobar. 

- Nakon što su joj liječnici ugradili uređaj u uši Megan se prvo trebala snaći i razaznati zvukove koje nikada prije nije čula. Na zvuk je počela reagirati tek nakon osam tjedana od operacije - rekla je Yvonne, Meganina majka. Dodaje kako se sjeća da je jednom izgovorila kćerino ime te se ona okrenula. Tada je znala da je operacija prošla u redu te da Megan nije više gluha, prenosi Daily Mail

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 25.03.2011.

    Ovaj osmijeh nosim u glavi do ponedjeljka! Ma apsolutno prešvatko..... (24vure dajte malo vise ovakvih vijesti,dam pet kuna)

  • snjeskica 25.03.2011.

    evo jedan od najljepsih razloga zasto je super sto se znanost razvija

  • BaBa 25.03.2011.

    Koji predivan osmjeh sretnog djeteta <3

Komentiraj...
Vidi sve komentare