To je to što me zanima!

Čuvari revolucije zaplijenili su britanski tanker Stenu Impero

Stena Impero je "nakon zapljene dovučen do obale i predan je vlastima radi provedbe zakonske procedure i istrage", dodaju Čuvari, ideološka vojska Islamske Republike, u kratkom priopćenju
Vidi originalni članak

Iranski Čuvari revolucije priopćili su u petak da su u Hormuškom tjesnacu "zaplijenili" britanski naftni tanker Stenu Impero.

Brod su zarobile pomorske snage Čuvara revolucije zbog "nepoštovanja međunarodnog pomorskog zakona", "na zahtjev lučkih i pomorskih vlasti pokrajine Hormozgana", piše u priopćenju objavljenom na Sepahnewsu, mrežnoj stranici Čuvara revolucije.

Stena Impero je "nakon zapljene dovučen do obale i predan je vlastima radi provedbe zakonske procedure i istrage", dodaju Čuvari, ideološka vojska Islamske Republike, u kratkom priopćenju.

Objava o zapljeni slijedila je nekoliko sati nakon što je Vrhovni sud u Gibraltaru odlučio za 30 dana produljiti zadržavanje iranksog tankera Grace 1. (tob)

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 21.07.2019.

    Izgleda da se oružje slabo prodaje otkad je završio rat u Siriji....

  • zeljkopž 21.07.2019.

    Ništa od rata. Bit će malo dreke, naguravanja to je to. Dugotrajan rat i dugotrajno zatvaranje Hormuškog tjesnaca mogu značit samo ogromnu štetu i/ili katastrofu za SAD i njegove saveznike tamo. Zanimljvo, ali Rusija bi od takvog rata samo izuzetno profitirala. Nuklearni napad, koji bi riješio Iran u trenu ne dolazi u obzir jer bi to pokrenulo nuklearni armagedon kojii bi pojeo svijet. Tako da neće biti ništa osim dreke i možda još sankcija Iranu.

  • dahhmal 21.07.2019.

    Ocigledno da je to novi scenarij da se Iran rijesi kak su prosli i Irak i Libija

Komentiraj...
Vidi sve komentare