To je to što me zanima!

Cvik iz zatvora u Splitu prijetio svjedokinji smrću

Jakša Cvitanović Cvik i još jedan pritvorenik poručili su svjedokinji da će ubiti i nju i njezinog dečka ukoliko na sudu ne promijeni svoj iskaz
Vidi originalni članak

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) podnio je Županijskom sudu u Splitu novi istražni zahtjev protiv Jakše Cvitanovića Cvika zbog sumnje da je prijetnjama iz pritvora u Splitu pokušao natjerati svjedokinju da promijeni iskaz u postupku koji se vodi protiv njega i tako potvrdi njegovu obranu. USKOK tereti i još jednog osumnjičenog koji se također nalazi u zatvoru u Splitu, i koji je u kolovozu ove godine pomogao prenošenje prijetnje, objavio je USKOK, navodeći samo Cvitanovićeve inicijale.
Njih dvojica su iz zatvora u Splitu, u kojem se nalaze, telefonom nazvali sestru drugoosumnjičenog, koji ju je uputio da nazove svjedokinju i prenese Cvitanovićevu poruku da pri ispitivanju pred raspravnim sucem promijeni iskaz kojim ga je teretila za zluporabu droga i sprečavanje dokazivanja. Osnovano se sumnja da joj je Cvitanović Cvik poručio da će, ako tako ne postupi, ubiti nju i njezina momka. Sestra drugoosumnjičenika je 20. kolovoza nazvala svjedokinju i prenijela joj poruku, zbog čega se svjedokinja ozbiljno uplašila i sve prijavila. USKOK u priopćenju navodi samo da je drugoosumnjičeni hrvatski državljanin (29).
Grupu osumnjičenika terete da su preprodavali heroin, od čega su zaradili oko sedam milijuna kuna, a Cvika, njegovog brata Mirjana i odvjetnicu Anu Birimišu i za pranje novca.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • vinine 02.10.2008.

    smeće treba dobro polomit,,,brutalno i surovo s njim pa da vidimo kad će opet...

  • balun 01.10.2008.

    Pravilno je postupila, sad ako joj se nešto dogodi zna se tko je nalogodavac. Za ovakve gadove Hrvatska mora imati poseban zatvor za koji neće znati ni Human Rights Watch ni Amnesty International.

Komentiraj...
Vidi sve komentare