To je to što me zanima!

Cviku 8 godina i 3 mjeseca za dilanje droge na Korčuli

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jakšu Cvitanovića su teretili da je organizirao skupinu koja je dilanjem droge na Korčuli od 2003. do 2006. zaradila više od 7 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Dilera Jakšu Cvitanovića Cvika (35) na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno su osudili na jedinstvenu kaznu od 8 godina i tri mjeseca zatvora za organiziranje skupine dilera na Korčuli. Za dilanje droge dobio je pet godina, za udruživanje u zločinačku organizaciju dvije, za pranje novca tri i za dva sprečavanja dokazivanja po pola godine zatvora. Presudu je odslušao posve mirno, ne progovorivši ni riječ, već je cijelo vrijeme gledao uokolo. Cviku se presudom oduzima sva imovina stečena dilanjem, a to uključuje i motore, aute, brodove...
Njegov brat Mirjan osuđen je na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora. Za pranje novca je dobio godinu dana, a tri i pol za dilanje. Četiri godine zatvora dobio je i Stjepan Matusina. On je pak sud pitao zašto ostaje u pritvoru te mogu li mu se objediniti još neki sporovi. U pritvoru ostaje zbog niza sličnih djela za koja je kažnjavan. Po tri i pol godine dobili su Darko Cetinić, Luka Bulić, Nikola Petričević i Milan Trifković. Tea Cetinić dobila je 3 godine i 8 mjeseci, Mirsad Agović 2 godine, a još šestero ljudi nepravomoćno je osuđeno na godinu i 10 mjeseci. Izricanje presude počelo je u 13.30 sati.
Cvikov brat i Nikola Petričević pušteni su na slobodu jer im je, ako presuda postane pravomoćna, ostalo još jako malo kazne za odslužiti. Sud je svima odlučio suditi po starom i blažem zakonu, prije izmjena iz 2007., jer se tada već raspala dilerska skupina i nije bilo počinjenja tog kaznenog djela. Iako je svjedočenje Želite Tomić bilo osporavano, sud ga je odlučio uvažiti.

PROVEO JE 40 MJESECI U PRITVORU
Cvika su teretili da je organizirao skupinu koja je dilanjem droge od 2003. do 2006. zaradila više od sedam milijuna kuna. Za pripadnost bandi optužili su i Cvikovu djevojku Anu Birmišu, dubrovačku odvjetnicu. Cvika su teretile bivša djevojka Petra Gugić i krunska svjedokinja Želita Tomić. Zbog prijetnji Petri, preko posrednika iz zatvora, Cvik je nepravomoćno osuđen na osam mjeseci.
Na probleme dilera upozorila je prije još pet godina zastupnica HSP-a Ruža Tomašić. Istragu je policija počela 2006. godine, a u srpnju je pištoljem pretukao Rina Cetinića. Nakon uhićenja je pobjegao policiji. Skrivao se u BiH do siječnja 2007. Od tada je u pritvoru.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • apocalypsedude 27.05.2010.

    osam, a? 3 je u pritvoru, jos 2 i lik je vani 2013, taman da proslavi ulazak u EU... hehe. koliko strke i clanaka o njemu, covjek bi mislio da je Escobar, da ce dobiti barem 35 - 30 godina, a oni njemu 8. Pa i ja bi potpisao na 5 godina Gline za 7 milja kuna.

  • luka30 27.05.2010.

    a kutle,vlado zec i ostala bagra ce nam bit milijunasi kad izadju iz zatvora,njih se ne dira..sta su oni nedodirljivi?

  • proljeće 27.05.2010.

    prije par dana citam da je magarac dobio 8.godina zato sto je ugrizao curicu za ruku,pa sada ovo-samo 8.godina,ma tko je tu lud?

Komentiraj...
Vidi sve komentare