To je to što me zanima!

D. Pilsel odlazi: U Uredu nema dovoljno odlučnosti

Predsjednik Ivo Josipović ostao je bez glavnog analitičara Drage Pilsela. Nakon svađe s Kajinom i kolumnistima vraća se u novinarsku profesiju
Vidi originalni članak

Drago Pilsel odlazi s mjesta glavnog analitičara predsjednika Josipovića nakon svađe s kolumnistima i Damirom Kajinom.
- U dogovoru s kolegama u Uredu predsjednika Republike Hrvatske i nakon razgovora s predsjednikom i predstojnikom Ureda odlučeno je da bi bilo najbolje da nastavim raditi ono što najbolje znam, a to je u okviru novinarske profesije. Dodao bih s određenom rezervom da mi se čini kako u Uredu nema dovoljno odlučnosti protiv svakog oblika korupcijske nepravde i kriminala - rekao je Drago Pilsel.

KAJIN: PILSELU TREBAJU PELENE KOLIKO JE UNEREDIO URED
Damir Kajin (IDS) reagirao je na kolumnu predsjedničkog glavnog analitičara Drage Pilsela koji je kolumniste nazvao 'kopilad i idioti', a IDS-ovca prozvao da mu plati čišćenje hlača jer se 'usrao' zbog njegovih istupa.
- Nemam ništa protiv toga, ali kako je krenulo, umjesto da ja njemu platim čišćenje hlača, njegov gazda na Pantovčaku morat će mu kupovati pelene koliko je do sad uneredio Ured - kazao je Kajin. Siguran je da Josipović ne stoji iza Pilselovih poruka. Iako predsjednik za suradnike može birati koga želi, Kajin odgovara da tako mora i odgovarati za postupke svojih suradnika pogotovo kad se rugaju i svima prijete. Kajin smatra i da ovdje nije riječ Pilselovom osebujnom stilu već da je to moguć nagovještaj politike koja nas može kompromitirati.
- Nema pravednosti bez odgovornosti - rekao je IDS-ovac napominjući kako ovo nije polemika s predsjednikom već pomoć da otvori oči i vidi tko ga okružuje.

'NAJVEĆA NEZAPOSLENOST BIT ĆE POČETKOM 2011. GODINE'
Kajin se osvrnuo i na nezaposlenost i podsjetio da je u pet godina izgubljeno 150.000 radnih mjesta. Iznio je i svoje prognoze prema kojima bi trebali dotaknuti dno početkom 2011. godine. Proriče da će nezaposlenost tada nadmašiti 20 posto. Da bi vratili izgubljena radna mjestatrebat će nam pet godina odricanja, znoja i suza zbog politike, kriminala i inertnosti vlasti. Kajin kaže da nam treba 10 godina da bi se životni standard vratio na razinu iz 2005/2006 godine.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • plavuša13 10.03.2010.

    Nisam bas veliki Kainov fan ali ovaj put moram reci da je u pravu!

  • crnilabud 10.03.2010.

    ,,, e,sad može u JUTARNJI,tamo primaju takve ološe!!(anta tomić and company)

  • user_38805 10.03.2010.

    pilsel kako zapuse tako on pise kolumne

Komentiraj...
Vidi sve komentare