To je to što me zanima!

D. Tuerk: Nismo u situaciji da moramo slušati lekcije

Slovenija blokadu hrvatskih pregovora ne smatra neeuropskim činom. Premijer Sanader i dalje očekuje da Slovenija još jednom razmotri stav
Vidi originalni članak

Nema opasnosti da će Slovenija zbog blokade hrvatskih pristupnih pregovora s EU steći reputaciju države koja izaziva probleme, izjavio je slovanski predsjednik Danilo Türk. Kaže da je Slovenija već četiri godine članica EU i da ima kredibilnost koju je stekla svojim radom, pa i predsjedanjem integracijom.
- Nismo u situaciji u kojoj bi morali slušati lekcije o tome kako se treba ponašati u Europskoj uniji - rekao je Türk.
Slovenski politički vrh smatra da njihov potez nije neeuropski čin i da će razlozi za blokiranje većine pregovaračkih poglavlja na pristupnoj konferenciji u petak u Bruxellesu biti shvaćeni među europskim saveznicama Slovenije.

VLADA ODBACILA SLOVENSKE ZAHTJEVE
Vlada je u posebnoj izjavi ponovila da Hrvatska ni u jednom dokumentu ne prejudicira rješenje otvorenih graničnih pitanja sa Slovenijom i još jednom odbacila slovenski zahtjev da se Hrvatska obveže da dokumente koje je koristila u pristupnim pregovorima neće koristiti u budućem postupku pred Međunarodnim sudom pravde. Očekuje da Slovenija još jednom razmotriti svoja stajališta. Premijer Ivo Sanader rekao je da su izjavu podržale sve parlamentarne stranke i predsjednik Mesić.
-Blokada sigurno neće naštetiti Hrvatskoj, ona je može samo usporiti, ali Vlada zna sve što treba učiniti", rekao je Sanader i ponovio da će nastaviti s reformama kako bi završila pregovore 2009.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • bluesky 20.12.2008.

    A ljudi šta ste se uspjenili?Susjedi nam samo čine uslugu.Ka ono uvrijeđeni smo a koji k...c će nama ta Evropa?dabogda se raspala i vratila nam se marka a ovaj euro oša u p.m.Euro i globalozacija s...ebala malu privredu i malog čovika.Ta Evropa licemjerna nama ne treba !Okrenimo se mi sebi i našim problemima,rješavajmo u svom dvorištu pa kad počistimo i očistimo doć će \"kurva Evropa\" sama.Kvragu i unije iz jedne krvavi izišli u drugu idemo \"spuštenih gaća\"zahvaljujući našoj \"domišljatoj i sposobnoj\"Vladi.Eee Ivo a di to mi iđemo,ha?i moj brat također....

  • tommot 19.12.2008.

    Ira 27: samo tolko, koga ti to farbaš, ko praviš da je vaša država \"uspešnija in bogatejša\", ja pa ja de

  • tommot 19.12.2008.

    Ira 27: samo tolko, koga ti to farbaš, ko praviš da je vaša država \"uspešnija in bogatejša\", ja pa ja de

Komentiraj...
Vidi sve komentare