To je to što me zanima!

"Da bi se HAC privatizirao, mora biti donesen novi zakon"

Ukoliko postoji namjera da se te ceste prodaju, odnosno da se privatiziraju, mi sigurno nećemo sjediti skrštenih ruku, rekao je predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata
Vidi originalni članak

Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić gostovo je u RTL Direktu gdje je govorio o privatizaciji autocesta.  Kaže da je i za njega vijest o privatizaciji bila novost.  

- Ukoliko postoji namjera da se te ceste prodaju, odnosno da se privatiziraju, mi sigurno nećemo sjediti skrštenih ruku. Takve opcije ne mogu proći, to je sličan pravni posao kao i koncesija, naveli ste sve uvjete, mora se donijeti novi poseban zakon, što je pisalo i u odluci Ustavnog suda, a ta bi odluka morala ići i na referendum, i zato sam uvjeren da to ne može proći. Zvao sam i ministarstvo koje mi je reklo da je to naslijeđena stavka koju je započela bivša vlada - rekao je. 

Dodao je da su se od početka zalagali za refinaciranje. 

- U prva tri mjeseca ove godine smo dobili potvrdu da je to dobra stvar, jer je promet porastao za nekih 15 posto. To znači da bi na razini cijele godine, ukoliko se trend nastavi, mogli zaraditi 200 do 300 milijuna kuna više, a otvaraju se i potencijali daljnjeg rasta - kazao je. 

Rekao je i kako vinjeta neće biti te da se radi na  unaprijeđenju ENC-a. 
 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • bornnl 20.05.2016.

    Na hrvatskim autocestama uvijek neki čunjevi a radova ni za lijeka. Na hrvatskim autocestama ljudi sjede sjelu noć u kučici za naplatiti dvije ii tri karte. Na hrvatskim autecestama tuneli se bojaju pozlacenim bojama.....itd itd Čudno da su u minusu, bač čudno.

  • barbossa 20.05.2016.

    Sindikati su udbaško-kosovska legla najgoreg ološa koji drže radništvo pod kontrolom kako njihovi gazde-udbaši ne bi imali problema sa štrajkovima, neisplatama plaća i svim malverzacijama koje zataškava DORH.

  • KOKKYCH 20.05.2016.

    molim te pametni, o kakvom se to unapređenju ENCa radi, jako bi me zanimalo ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare