To je to što me zanima!

Da ih ne ometaju: Kinezi su na ulicu stavili kaveze za prosjake

Ove godine smo odlučili kako nećemo dopustiti da prosjaci lutaju svugdje po gradu i po cijelom festivalu. Time uništavaju zabavu posjetiteljima, kažu organizatori
Vidi originalni članak

Organizatori religioznog folk festivala na jugu Kine zabranili su prosjacima da se pojave na mjestu gdje se održava festival, a kako bi im dokazali da su u tome ozbiljni postavili su kaveze za prosjake. 

Upozorili su ih da se ne pojavljuju tijekom proslava, javlja Daily Mail. Ukoliko se pojave na ulici, a da nisu u kavezu predviđenom za njih, prosjaci moraju napustiti grad.

- Ove godine smo odlučili kako nećemo dopustiti da prosjaci lutaju svugdje po gradu i po cijelom festivalu. Time uništavaju zabavu posjetiteljima, ali i svima u gradu - rekao je jedan od organizatora. Ističe kako nisu imali drugog izbora nego staviti prosjake u kaveze.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • zoky77 26.09.2012.

    ha,vecina vas sto tu komentirate,pisete gluposti i pojma nemate o kini,kada bi hrvatska bila kao kina svima nama bi bilo bolje,malo se informirajte o tome,i o naprimjer nezaposlenosti u kini,po mome misljenju kina je fenomenalna zemlja

  • papajaOO7_1 23.09.2012.

    Pa šta se vi čudite, jel u nas MR Banditić htio uvesti u metropoli zabranu prekopavanja kontejnera i kazne jer vidi čuda ti ljudi koji da bi zaradili koju kunu prekapaju kontejnere i sablažnjuju i uznemiravaju malo bogatije. Isto tako u Hrvatskoj imamo kazne za prosjačenje. Ima tu dosta prosijaka od zanata, nisu svi prosjaci od nevolje. Ali svejedno hrvatski sustav socijalne pomoći nije baš takav da bi osoba bez ikakvih primanja mogla preživjeti samo na toj pomoći!

  • baky126 22.09.2012.

    japanci su mi dragi, ali kinezi su slucaj za sebe

Komentiraj...
Vidi sve komentare