To je to što me zanima!

"Da li sam konzumirao lake droge? Pitanje je nezgodno"

Na pitanje voditelja da li je konzumirao lake droge, Orsat Miljenić nije htio odgovoriti konkretno jer, kako je rekao, ne želi slati krivu poruku građanima, ali ni svojoj djeci
Vidi originalni članak

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić je u Dnevniku HRT-a u utorak pokušao pojasniti namjeru da se posjedovanje droge za osobnu uporabu sankcionira prekršajno, a ne kazneno. 

Na kraju intervjua voditelj je ministra pitao da li je on konzumirao lake droge. Miljenić nije htio odgovoriti konkretno jer, kako je rekao, ne želi slati krivu poruku građanima, ali ni svojoj djeci.

Rekao je i kako je pitanje vrlo nezgodno, ali smatra da je sve što se zadrži u razumnoj mjeri i što ne ugrožava drugoga dopušteno.  

Opačić: Nije cilj slobodna konzumacija droge

Pa svatko od nas tko ima djecu, se boji droge i dakle nije riječ o tome da mi želimo pustiti slobodnu konzumaciju droge. Riječ je samo o tome da prekršajni sudovi puno brže rade, puno brže sude, kazne mogu biti na prekršajnim sudovima iste i bit će iste kao i u kaznenom postupku. Ono što nemamo jest taj dodatni uteg. To je dosje koji tu djecu, te mlade ljude prati, rekla je u utorak za Dnevnik.hr ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić koja je također govorila o dekriminalizaciji droga. 

- Mladi možda jednom na nekoj maturalnoj večeri jedanput zapale marihuanu, uđu u određenu proceduru i čitav život ih to obilježi, a da poslije nikada više marihuanu ne probaju. Te slučajeve moramo razlikovati - objasnila je Opačić. 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • marnik954 09.03.2012.

    @predstavnik izvanzemaljaca, kako je vidljivo- uočljivo da zastupate izvanzemaljce preporučam vam da to i činite. Ok! A zemljane pustite da se i dalje bave "glupostima". I ne zamjrite na nama zemljanima što nismo "napredni " kao vi!!!!

  • mamita 07.03.2012.

    Alkoholicari su svi redom vjerojatno poceli s pivom. Da li to znaci da ce svi oni koji piju pivo biti alkoholicari? Narkomani su poceli s marihuanom, ali i da nije bilo marihuane, poceli bi s pusenjem koprive pospricane s gnojivom. Ne izvodite glupe zakljucke. Koliko ljudi pije tablete za smirenje? To nam je okej, da je netko tabletoman, zato sto se lijekovi uzimaju na recept? Okej, je biti alkoholicar jer se alkohol moze kupiti legalno. Sto bi bilo kad bi zabranili prodaju alkohola, koji je sveprisutan po crnim kronikama?

  • vragmali 07.03.2012.

    a znate zakaj krava pase travu?...jer nema prste da smota......

Komentiraj...
Vidi sve komentare