To je to što me zanima!

Da nije bilo pravde, sve bi još bilo: "Tko je jamio, jamio je"

Među nizom značajnih promjena u Ustavu Ivo Josipović je naveo preferencijalno glasovanje po kojem bi čak 50 posto Sabora bilo izabrano imenom i prezimenom
Vidi originalni članak

Aktualni predsjednik Ivo Josipović u subotu je gostovao na prvoj tribini 'Ustavne promjene - gospodarska diplomacija' u karlovačkoj Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić". Ustavne promjene dio su izbornog programa kojim Josipović kreće u borbu za još jedan mandat. 

"To je pravi put", moto je kojim Josipović kreće u pretkampanju, te kako kaže, vizija je kako bi Hrvatska trebala izgledati u njegovu drugom mandatu. Okupljenim građanima i simpatizerima je kazao da je zadovoljan jer je pravda u Hrvatskoj posljednjih godina zaista i zaživjela.

- Provedeni su mnogi veliki pravosudni postupci, a neki su otvoreni i ovih dana. Da nije bilo toga ostalo bi onome - tko je jamio, jamio je - kazao je Josipović. 

Kazao je da želi uvesti preferencijalno glasovanje, te također želi uvesti mogućnost da se s deset tisuća prikupljenih potpisa omogući stavljanje bilo koje teme na dnevni red Sabora. 

- Time bi prisili Sabor da radi više, ali i da odlučuje o temama koje ljude najviše zanima, kazao je Josipović. 

Predlaže i temeljitu reorganizaciju teritorijalnog ustroja kojom bi se Hrvatska podijelila na pet do osam regija, što će smatra biti bolje za građane i poticajnije za gospodarstvo.  

Na tribini je govorio i Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu, te saborski zastupnik Damir Mateljan.

Idi na 24sata

Komentari 195

  • ona_koja_zna 01.12.2014.

    Ma koje pravde?! Josipovićeve?! Čini mi se kao da Ivo i narod ne živi u istoj Hrvatskoj!

  • Pero2009 01.12.2014.

    ma josipovicu i tebi ce jos malo kraj.....budes ti kroz par godina karto sa sanaderom u zatvoru....samo dok srusimo taj sdp sa vlasti i tebe....ZA DOM!!!

  • mili999 01.12.2014.

    Ko je jamio, jamio, a svi znamo da je Josipović dobro jamio za sebe...

Komentiraj...
Vidi sve komentare