To je to što me zanima!

"Da sam ležala na leđima, porodila bih se ja na cesti"

Babica i medicinska sestra istrčale su iz bolnice na vrijeme da porode mladu majku, koja je 15 kilometara u autu suzdržavala trudove i porođaj
Vidi originalni članak

Marijana Batinić (28) iz Ivankova koja je u nedjelju popodne rodila u autu u dvorištu vinkovačke bolnice, i to u rekordnih petnaestak minuta, uspješno se oporavlja u bolnici. Babica i medicinska sestra istrčale su iz bolnice na vrijeme da porode mladu majku, koja je 15 kilometara jurcanja autom od kuće do bolnice suzdržavala trudove i porođaj.
- Nisam očekivala da će se to meni dogoditi jer sam prvo dijete, sada trogodišnjeg sina Tomislava, rađala čak 17 sati, i to pod dripom. Baš zato sam rekla da ću s drugim djetetom ostati kod kuće koliko god budem mogla izdržat. Termin za porođaj mi je prošao 27. travnja i očekivala sam ga svaki tren. Čim sam dobila trudove, puknuo mi je vodenjak i odmah smo krenuli u bolnicu - ispričala je Marijana i dodala da ju je jako boljelo.
- Vrištala sam u autu i rekla suprugu da juri i ne staje na semaforima ni kad je crveno. Imala sam osjećaj da sam mogla roditi čim smo krenuli, nego nekoliko kilometara od kuće, ali sam ležala bočno pa beba nije mogla izaći. Da sam ležala na leđima, porodila bih se na cesti - sa smiješkom prepričava mama Marijana, dodajući kako je suprug bio vrlo smiren i koncentriran na vožnju. Majka i beba su dobro i uskoro će kući u Ivankovo.



DOK JE RAĐALA, OHRABRIVALI SU JE PROLAZNICI

Uplašila sam se kad je Tomislav otišao po babicu, a ja sam ostala sama u autu. Vikala sam pa su se prolaznici zaustavljali
i hrabrili me. Kad je babica došla, raširila mi je noge i prihvatila bebu. Mala je već plakala. Tu je i prerezala pupanu vrpcu, kaže mama Marijana.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • majadl 06.05.2009.

    Svaka čast.. iako ništa nebi bilo i da je rodila na cesti.. samo bi još više slatko začinila svoj porod.. čestitam.. bebica je preslatka :)

  • luna2 05.05.2009.

    Bebica je preslatka ,a crna kosica..

  • lula 05.05.2009.

    super..ovo su extra brzi porodi,želim to svakoj rodilji!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare